Karantina süresi 7 güne düşmüştü! Bu kriterlere uymayanlar artık 10 gün karantinada kalacak

Karantina süresi 7 güne düşmüştü! Bu kriterlere uymayanlar artık 10 gün karantinada kalacak
Koronavirüsün omicron varyantı ile Sağlık Bakanlığı karantina ve izolasyon günlerini düşürmüştü. 7 gün sonunda test pozitif çıksa bile karantinaya son verilecekti. Bakanlığın aldığı kararlar tepkilere yol açmıştı. Sağlık Bakanlığı karantina ve izolasyon rehberini yayımladı. Yüksek riskli kişilere bakım verilen alanlarda kalan veya hizmet verenlerden hatırlatma dozu olmamış, son 3 ay içinde hastalığı geçirmemiş veya aşısız Kovid-19 yakın temaslı kişilere 10 gün karantina uygulanacak.

Ülkemizde günlük vaka sayılarını 60 ile 70 bin arasında değişiklik gösteriyor. Omicron varyantı etkisiyle artan vakaların hastaneye yatış rakamlarına yansımadığı ifade ediliyor. Sağlık bakanlığı son olarak güncel karantina ve izolasyon uygulamalarına ilişkin rehber yayımladı. Peki, kim maç gün karantinaya alınıyor?

Sağlık Bakanlığı, güncel karantina ve izolasyon uygulamalarına ilişkin rehber yayımladı. Yaşlı bakım evleri, ceza infaz kurumları gibi yüksek riskli kişilere bakım verilen alanlarda kalan veya hizmet verenlerden, hatırlatma dozu olmamış, son 3 ay içinde Kovid-19 geçirmemiş veya aşısız yakın temaslı kişilere 10 gün karantina uygulanacak.

HANGİ KİŞİLERE 10 GÜN KARANTİNA UYGULANACAK?

Hatırlatma dozu yapılmamış, son 3 ay içinde hastalığı geçirmemiş veya aşısız kişilerden yakın temaslı olanlar, 7 gün karantinada kalacak. Karantina süresince semptom gelişmemesi halinde 7'nci günde test vermeden karantina sonlandırılacak. Karantina boyunca herhangi bir semptom gelişmesi durumunda ise semptom geliştiği gün PCR testi yapılacak.


Bu kişilerin de kısmi risk nedeniyle 10 güne kadar maske ve mesafeye azami dikkat etmesi önem taşıyor.