Yeni dönem başlıyor! Bilim Kurulu'ndan PCR testi ve karantina kararı

Yeni dönem başlıyor! Bilim Kurulu'ndan PCR testi ve karantina kararı
Bilim Kurulu toplantısı sona erdi. Konuşmasına "Omicron baskın varyant haline geldi' sözleri ile başlayan Bakan Koca, semptom göstermeyenlere PCR testi uygulanmayacağını ve aşısı tam olan temaslılara karantina uygulanmayacağını duyurdu.

Koronavirüs vakaları gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Tüm dünyayı omicron varyantı sararken, Türkiye'de vaka sayısı 4 kat daha arttı. Vatandaşların tek çaresi ise aşı yaptırarak hafif atlatmayı umut ediyor. Bugün toplanan Bilim Kurulu'nda yeni düzenlemeler getirildi. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantıda alınan yeni kararları bir bir sıraladı. Vakaların 4 kat arttığına değinen Koca, "Omicron varyantı küresel ölçekte olduğu gibi ülkemizde de baskın varyant haline geldi. Vaka sayıları bir önceki aya oranla yaklaşık 4 kat arttı" diye konuştu. 

VAKALAR 4 KAT ARTTI

Omicron varyantı salgının tehlikesini azaltacağına benziyor' ifadeleriyle konuşmasına devam eden Bakan Koca, "Bilim Kurulumuz tarama amaçlı ve temaslı kişilerde PCR testi zorunluluğunu kaldırmıştır. Bundan böyle PCR testi yalnızca semptom gösteren kişilere yapılacaktır" sözleriyle PCR testi zorunluğunun kalktığını aktardı. 

İzolasyon ve karantina hakkında yapılan son gelişmeyi de açıklayan Koca, ""İzolasyon konusunda ise pozitif vakaların tamamı 7 gün izolasyonu tamamladıktan sonra test yaptırmaksızın izolasyondan çıkabilirler" dedi.