Hasan Can Kaya'dan RTÜK'e tepki: Kemal Sunal'ı bile sansürlediler

Hasan Can Kaya'dan RTÜK'e tepki: Kemal Sunal'ı bile sansürlediler
Konuşanlar programıyla tanınan komedyen Hasan Can Kaya, RTÜK'ün programına ceza vermesini eleştirdi: Çok tutulan mizah işlerinde her seferinde sansür uygulanmıştır. Kemal Sunal'ın 'Eşoleşek' kelimesini sansürleyen bir kurum.

YouTube'da yayınladığı 'Konuşanlar' programıyla geniş bir izleyici kitlesine ulaşan ve ardından Acun Ilıcalı'nın kurduğu Exxen'e transfer olan Hasan Can Kaya, RTÜK'ün cezası hakkında açıklamalarda bulundu.

Kaya, RTÜK'ün programıyla alakalı idari para cezası vermesinin sorulması ardından, "Çok tutulan mizah işlerinde her seferinde sansür uygulanmıştır. Kemal Sunal'ın 'Eşoleşek' kelimesini sansürleyen bir kurum. Benim üzerimden izleyicilerimi, özellikle Z kuşağını eleştirdiler ona üzüldüm. Yoksa umurumda değil" ifadelerini kullandı.

Snob Magazin'in aktardığına göre Kaya, "Konuşanlar adlı programı muhafazakarlar da muhalifler de izliyor. Bunların hepsi bizim programda yan yana gülüp eğlenirler. Konuşanlar izleyicisi akıl sağlığı en olgun kesim bence. Kendiyle barışık insanlar kendiyle dalga geçer. Küfürle güldürüyor diyen adamlar hayatında kimseyi güldürmemiştir" açıklamasında bulundu.

NE OLMUŞTU?

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Hasan Can Kaya'nın Konuşanlar programında geçen küfür ve argo sözler sebebiyle dijital içerik platformu Exxen'e idari para cezası ve katalogdan çıkarma müeyyidesi uygulamıştı.

'Konuşanlar programında mizahı aşan galiz ifadelerin, bir yapımda ağza dahi alınmayacak söylemlerin bulunduğunu' belirleyen RTÜK, 'Türk toplumunun temeli olan ailenin fertlerinin de dahil edildiği ve cinsiyetçi unsurlar da içeren çok sayıdaki küfür ve argo kelimelerin ekranlara yansıtılmasının yayıncılık ilkelerine aykırı olduğu' açıklamasını yapmıştı.