Bilim Kurulu'nun gündemi 'Omicron': Türkiye'de vaka sayıları artıyor

Bilim Kurulu'nun gündemi 'Omicron': Türkiye'de vaka sayıları artıyor
Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında saat 17. 00'de video konferans yöntemiyle toplanacak. Kurul'un gündemi Omicron varyantı olacak.

Corona virüsünün en çok mutasyona uğramış türü olarak açıklanan ve Delta varyantından daha bulaşıcı olduğu vurgulanan Omicron varyantı dünya genelinde endişe yaratmaya devam ediyor.

Corona virüsünün en çok mutasyona uğrayan türü olarak bilinen Omicron varyantı Türkiye’de ilk defa 21 Aralık'ta görüldü ve 6 kişide tespit edildiği açıklandı. Türkiye’de Omicron varyantının yayılmasıyla beraber vaka sayıları artış göstererek iki buçuk ayın en yüksek seviyesi olan 32.176’ya yükseldi.

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı, Sağlık Bakanı Koca başkanlığında saat 17. 00'de video konferans yöntemiyle toplanacak. Omicron varyantının gündemde olacağı toplantı sonrası yazılı açıklama yapılacak.

TÜRKİYE'DE SON DURUM

Türkiye'de Ekim ayı ortalarında 30,000’in üzerindeki seviyelerden düşüş eğilimine giren ve ay başından bu yana 20,000’in altında olan vaka sayısı hafta başında %30  %23 artış kaydetti. Buna göre 19 Ekim'de 30 bin 862 olan ve önceki güne kadar 20 bin ve üstünde seyreden vaka sayısı ilk kez 30 binin üzerine çıktı.

Sağlık Bakanı Koca Twitter’da yaptığı açıklamada, ''Vaka sayılarını 20 bin düzeyine indirmek ciddi bir başarıydı. Omicron varyantının hızlı yayılması sebebiyle şimdi bir artış trendine girildiği görülüyor. Dikkatli olmayı, hatırlatma dozlarını bir an evvel yaptırmayı gerektiren bir dönemdeyiz. Şüpheniz olmasın. YİNE BAŞARACAĞIZ'' diye yazdı.