Oyuncu Burak Özçivit'e 4 yıla kadar hapis istemi

Oyuncu Burak Özçivit'e 4 yıla kadar hapis istemi
Oyuncu Burak Özçivit'in 'zincirleme şekilde alenen hakaret' suçundan 4 yıl 1 aya kadar hapsi isteniyor.

Oyuncu Burak Özçivit’in, Beykoz’da 8 Aralık 2020 tarihinde, başrol oyuncusu olduğu ‘Kuruluş Osman’ dizisinin çekimleri esnasında set işçilerine hakaret ettiği gerekçesiyle, “zincirleme şekilde alenen hakaret” suçundan 4 yıl 1 aya kadar hapis talebiyle yargılanmasına başlandı.

Alınan bilgiye göre, duruşma Beykoz 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. Sanık Burak Özçivit ile avukatı Serkan Toker katıldığı duruşmada, müştekiler Okan Ş., Mehmet Burak K. ve Atakan Ö. İle avukatları Yunus Gümüş de salonda hazır bulundu. 

İDDİANAMEDEN

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianemede, Burak Özçivit’in, Beykoz Riva'da 'Kuruluş Osman' dizisinin çekimleri esnasında 4 set çalışanına yönelik küfür ve hakaret içeren sözler söylediği aktarıldı. Mehmet K., Turgay A., Atakan Ö. ve Okan Ş.’nin Beykoz Riva’da çekimleri yapılan ‘Kuruluş Osman’ isimli dizide set işçisi olarak yer aldığı ifade edilen iddianamede oyuncu Özçivit'in “zincirleme şekilde alenen hakaret” suçundan 3 aydan 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.