Aleyna Tilki'ye hapis cezası! Suçu kanıtlandı

Aleyna Tilki'ye hapis cezası! Suçu kanıtlandı
Ünlü şarkıcı Aleyna Tilki, İstanbul Havalimanı'nda bir güvenlik görevlisine hakaret ettiği gerekçesiyle 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Şarkıcı Aleyna Tilki, Ocak 2020'de İtalya'nın Milano şehrine gitmek için İstanbul Havalimanı'ndaydı. Öne sürülene göre şarkıcı, bir yolcu ile halen bilinmeyen bir sebeple yaşadığı tartışma esnasında bir özel güvenlik görevlisine de hakaret etti. Olayın sonrasında özel güvenlik görevlisi Neslihan Ö.'nün şikayeti ardından Tilki, polis merkezinde ifade verip, uçuşunu iptal ederek havalimanından ayrıldı.

Şikayet ardından, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla alakalı başlatılan soruşturma çerçevesinde genç şarkıcı hakkında 'Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret' ve 'Tehdit' suçlarından 4 seneye dek hapis cezası talebiyle dava açıldı.

Gaziosmanpaşa Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan davanın karar duruşmasına tarafların avukatları katıldı. Mahkemede Tilki'nin "Kimsin, polis misin?", "Seni bulup mahvedeceğim", "Salak mısın, senin yüzünden uçağı kaçırıyorum" biçiminde hakaret ve küfürler ettiği iddiası görüşüldü.

Sabah'tan Seda Nur Günaydın'ın aktardığına göre, dosyadaki bütün deliller, tanık beyanları ve görüntü izleme tutanakları, sanığın üstüne atılı suçları işlediğinin sabit olmasından kaynaklı cezalandırılması istendi. Tilki, 5 ay hapis ve 7 bin 80 TL para cezasına çarptırıldı.