Türkiye'de de görülen 'Omicron' varyantının belirtisi ortaya çıktı: Geceleri aniden ortaya çıkıyor!

Türkiye'de de görülen 'Omicron' varyantının belirtisi ortaya çıktı: Geceleri aniden ortaya çıkıyor!
Güney Afrika'da tespit edildikten sonra Türkiye'ye de sıçrayan ve Omicron olarak adlandırılan corona virüsü varyantının sadece geceleri kendisini gösteren bir belirtisi ortaya çıktı. Buna göre Omicron varyantına yakalanan kişiler geceleri aşırı terliyor. Öte yandan bu terlemelerin gündüz ortaya çıkmadığı belirtiliyor.

TBMM bütçe görüşmelerinde konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,  Türkiye'de de 'Omicron' varyantının görüldüğünü belirtti. Türkiye'ye de sıçrayan Omicron varyantının sadece geceleri kendisini gösteren bir belirtisi ortaya çıktı. Buna göre Omicron varyantına yakalanan kişiler, geceleri çarşafı ıslatacak kadar aşırı terliyor. Bu aşırı terlemenin gündüzleri olmadığının belirtiliyor.

EN YAYGIN BELİRTİSİ VÜCUT AĞRILARI

Türkiye'de de 6 kişide görülen Omicron varyantının şu ana kadar en yaygın belirtisinin en başta kas, eklem ve baş ağrıları olduğu belirtiliyor.  Bu veya birkaç belirtiyi aynı anda yaşayan kişilerin test yaptırması öneriliyor.

SADECE GECELERİ KENDİSİNİ GÖSTERİYOR

Güney Afrika Sağlık Bakanlığı'nın Omicron varyantına ilişkin yaptığı açıklamada, aşırı terlemenin, yatakları ıslatacak boyutta olduğu ve bu durumu yaşayanların dikkatli olması gerektiği ifade edildi.