Nevra Serezli ve eşi Metin Serezli kimdir?

Nevra Serezli ve eşi Metin Serezli kimdir?
Sosyal medyada usta oyuncu Nevra Serezli ve eşi Metin Serezli gündem oldu. İşte usta oyuncunun başarılarla dolu yaşam hikayesi...

Türk sinemasının usta isimlerinden Nevra Serezli ve ailesi sosyal medyada gündem oldu. İşte Nevra Serezli ve ailesinin yaşam öyküsü. 

Nevra Serezli, Türk oyuncu ve seslendirme sanatçısıdır. Kendisi gibi oyuncu olan Metin Serezli ile evlidir.

ABD'DE TİYATRO EĞİTİMİ ALDI

Amerikan Kız Koleji’nden mezun olmasının ardından ABD'de 1 sene LCC'de tiyatro eğitimi alan usta isim, 1966’da Dormen Tiyatrosunda "Cengiz Hanın Bisikleti" oyunuyla oyunculuk kariyerine başladı. 1967 yılında Ankara Sanat Tiyatrosunda, 1971-1978 seneleri arasında Altan Erbulak ve eşi Metin Serezli'yle beraber, 1984-1989 yılları arası Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nda oynadı. 1990'da yeniden Dormen Tiyatrosunda görev yapmasının ardından, Tiyatro İstanbul topluluğuna katıldı.

Bunun yanı sıra dublaj sanatçılığı da yaparak, televizyon reklamlarında oynayan Serezli, dizilerde de boy gösterdi. Türk televizyonlarının en bilinen dizilerinden biri olan Sihirli Annem'de 6 sezon (2003-2011) süresince Dudu karakterini oynamıştır. Nevra Serezli en son Kocan Kadar Konuş isimli sinema filminde Peyker Karakterini canlandırdı.