Düz bir karın İçin gerekli yeme alışkanlığı

Düz bir karın İçin gerekli yeme alışkanlığı

Listemize hiç de şaşırtıcı olmayan, ezbere bildiğimiz bir gerçekle, ama çok lezzetli olduğu için de sürekli göz ardı ettiğimiz gerçekle başlayalım: Fastfood ürünler göbeğinizin düşmanıdır!İçlerindeki zararlı yağ asitlerinin ve işlenmiş gıdaların kalp damar sağlığınız başta olmak üzere birçok vücut sisteminize zarar vermesi bir yana, fastfood ürünler bir türlü atılamayan kalorileri ile eritmesi güç göbeklere sebep olur.

Ne yazık ki bu keyfimiz de listede... Patates yüzyıllarca insanlığı açlıktan, kıtlıktan, kuraklıklardan kurtarmış olabilir; ama ne zaman patatesi işlenmiş yağlarda kızartmaya başladık, işte o an düz karınlarımızı kaybettik.

Patates kızartması kızarırken yağdaki tüm doymuş yağ asitlerini bir sünger gibi içine çeker. Doymuş yağ asitleri, beyindeki doygunluk hissini engeller, bu yüzden farketmeden 2 tabak patates kızartmasını mideye indirebilir, tartıya çıktığınızda pişmanlık hissedebilirsiniz.

Devam etmeden önce bir merakımızı sizlerle paylaşalım: Mayonezle yapılan Rus salatasının ismi ne zaman Amerikan salatasına dönüştü yahu? Bunu epeydir merak ediyoruz, yeri gelmişken bunu da buraya bırakalım.

Ne demiştik? Evet, mayonez. ''Bu sosun en az %80'i yağdan oluşur'' cümlesi, neden düz bir karın için mayonezden uzak durmanız gerektiğinin de cevabı...

Şeker yerine çayınıza, kahvenize attığınız tatlandırıcılar ve bu tatlandırıcıları içeren diyet ürünler aslında sandığınız gibi işlemez; çünkü bunların da içlerinde halâ sindirimden sonra yağa dönüşen polialkoller vardır. Unutmayın, tatlandırıcılar sadece diyabet hastaları için iyidir. Bu hastalıktan muzdarip değilseniz ve yine de tatlandırıcılardan medet umuyorsanız, sağlam yanlış yapıyorsunuz...