Artık hiçbirimiz ucuz ürün alacak kadar zengin değiliz!

Artık hiçbirimiz ucuz ürün alacak kadar zengin değiliz!
Yaklaşık iki yüzyıllık marka Brooks Brothers’la Türk insanının tanışması üç yıl öncesine dayanıyor

Yaklaşık iki yüzyıllık marka Brooks Brothers'la Türk insanının tanışması üç yıl öncesine dayanıyor. Ama modaseverler ABD'de ‘Başkanların markası' olarak anılmasından dolayı uzun süredir biliyorlar markanın kodlarını. Türkiye'ye gelişi Rahmi Koç'un kurduğu RMK Classic'in çabalarıyla oldu. Başında uzun bir süredir güçlü bir kadın; Füsun Kuran var. Füsun Kuran'la markanın yeni sezon trendlerini konuştuk.

Bu sezon ekose, flannel, tüvit gibi geleneksel kumaşların yeni dikim tarzıyla buluştuğu süveterleri çok sevildi…


Zac Posen gibi iyi bir tasarımcının Brooks Brothers'ın tüm kadın koleksiyonunu tasarlaması fark yaratan bir adım. Bu sezon elbiseler Viktoryen dönemin romantizmini yansıtan çiçek desenleriyle zenginleşiyor.


Şıklığın tanımı günümüzde değişmiş gibi görünse de bu pek doğru değil. Şıklık hâlâ aynı kaliteyi istiyor değil mi?


Şıklık ve kalite her dönem önemini koruyor. Bunun yanı sıra dikkat edilmesi gereken bir diğer konu da zamansız tasarımlar. Çünkü trendler gelip geçici. Oysa zamansız tasarımlar, her dönem için en iyi yatırım.

Tekdüzelikten uzak bir yıl olacak

Moda ‘tolere edilebilir lüks' olarak tanımlandığından krizlerden ne derece etkileniyor?


İşini çok iyi yönetip, öngörüleri kuvvetli olanlar sağlıklı ve başarılı işlerini sürdürmeye devam edecekler. Kriz dönemlerimizde moda hep çok uçlara gider. Tekdüzelikten uzak, mutluluğu modacıların tasarımlarında aradığımız bir yıl olacak.


Al-at dönemi neredeyse bitti değil mi?


“Ucuz ürün alacak kadar zengin değilim” cümlesi değerini koruyor. Kaliteli olanı alma kuralı kimileri için değişmedi. Alışveriş yaparken trendlerin çağrısına kapılmadan zamansız olanı bulmak önemli.

Kökleri 1818'e kadar uzanan ABD'nin ilk hazır giyim markası Brooks Brothers'ın dünyanın her yanında 600 civarı satış noktası bulunuyor. Brooks Brothers'ın müşterileri arasında George H. W. Bush, Bill Clinton, Barack Obama gibi Amerikan devlet başkanları var.