Zerdeçaldan Yararlanabileceğiniz 6 Şaşırtıcı Alan!

Zerdeçaldan Yararlanabileceğiniz 6 Şaşırtıcı Alan!

Çocukluğumuzda ninelerimizin ellerinden, üniversite kantinlerinde köri sostan alışkın olduğumuz zerdeçal, aslında zencefilgiller ailesinin en kullanışlı üyelerinin başında geliyor.

İspanyol yemeklerinden Hint pilavına birçok yemekte çeşni olarak kendine yer bulan bu armut şekilli kök aynı zamanda antikanserojen, aynı zamanda Alzheimer'ın bilinen doğal ilaçlarından biri! Tabii bu listemizde yer vereceğimiz alanlar zerdeçalın ne kadar lezzetli, ne kadar yararlı olduğundan birkaç gömlek daha ilginç olacak :)

Ve işte karşınızda, Güney Asya'nın dünya kültürlerine kazandırdığı zerdeçalın ilginçlikleri:

Bu çeşninin sarı & turuncu rengine aldanmayın! Yediğiniz, içtiğiniz neredeyse her şey dişlerinizi sarartırken zerdeçal dişlerinizi beyazlatır :) Diş fırçanızın üzerine fındık boyutunda sıktığınız (ve evet; reklamlara da aldanmayın) macunun üzerine bir tutam zerdeçal bırakın, dişlerinizi öyle fırçalayın. Birkaç hafta içinde etkiyi farkedeceksiniz.

Fondöteninizi cildinize uygun renkte ve ölçülü kullanmanız gerektiğini tam da şu içeriğimizde belirtmiştik. Peki fondöteninizin teninize aynı zamanda hafif ve doğal bir bronzluk katabileceğinden bahsetmiş miydik?

Hemen bahsedelim: Fondöteninizin üzerine küçücük bir tutam zerdeçal bıraktığınız, veya renkli nemlendiricinize azıcık karıştırdığınız takdirde yalnızca makyajınızla bir bronzluk, bir güneş görmüşlük yaratabilirsiniz :)

Ninelerimiz nasıl da biliyorlarmış, hem saçlarını güzelleştirip hem de kepekten korunuyorlarmış!

Zerdeçal tozunu zeytinyağı ile karıştırıp saçlarınıza 15 dakika boyunca masaj yapın, durulayın. Kısa sürede kafa derinizdeki ölü deriler, tüm o lanet olasıca kepekler yok olacak :) Ve evet; zeytinyağı yerine saçlarınızı daha da besleyen hindistan cevizi yağı da kullanabilirsiniz.