Pürüzsüz cildin sırrı bu besinlerde saklı!

Pürüzsüz cildin sırrı bu besinlerde saklı!
dsd

Her kadının hayali pürüzsüz bir cilttir. Pürüzsüz ve sağlıklı cilt için birçok ürün kullanılsada işin temelinde doğru beslenme yatar. İşte pürüzsüz bir cilt için tüketilmesi gereken 8 besin.

Uzun yıllardır insanların çözüm aradığı büyük sorunların başında biyolojik yaşlanma gelir.

Yapılan bir araştırmaya göre; yaşlanma sürecinin durdurulmasının yerine fiziksel belirtilerin azaltılabileceği ortaya çıkmış. Bundan yola çıkarak sağlıklı bir bedenin ilk göstergesi cilttir.

Yeşil yapraklı sebzeler yaşlanmayı geciktiriyor

Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel, cilt kırışıklıkların önlenmesi için cildin nemli kalması gerektiğini söylüyor. Bu sebepten A, C, E vitaminleri, selenyum, çinko gibi mineralleri içeren antioksidan özelliği olan besinlerin tüketilmesi gerektiğini de vurguluyor.

Havuç, portakal, limon, çilek, kivi gibi meyveler ve ıspanak, maydanoz, ısırgan gibi yeşil yapraklı sebzeler yaşlanmayı geciktirerek cilde yumuşaklık ve pürüzsüzlük sağlıyor. Ceviz, badem, fındık gibi omega 3 kaynağı besinler ise; içerisindeki yağ asidi ile cildin elastikiyetini arttırırve yaşlanmayı geciktirir.

İşte pürüzsüz bir cilt için tüketilmesi gereken 8 besin

1. Domates

Domatesin içerisinde bulunan likopen cilde faydalı besin unsurlarındandır. Domates özellikle de kuru ciltler için faydalıdır. Kuruluk ve kırışıklığa sebep olan etkenlere karşı koruma sağlar.

2. Brokoli

Alfa-lipoik asit sayesinde kollajen üretimini destekleyerek cildin elastikiyetini arttıran brokoli, cildi sıkılaştırarak kırışıklıkları minimum düzeye indirir.

3. Yumurta

Kaliteli protein kaynağı olan yumurta, serbest radikallerin zarar verdiği hücrelerin yanilenmesine yardımcı olur. Aynı zamanda içerisindeki biyotin sayesinde cildi kuruluğa karşı korur.

4. Üzüm çekirdeği

Üzüm çekirdeği, içerisindeki oligomerik proantosiyanidinler sayesinde önemli bir antioksidandır. Ciltteki damarları koruma, genç ve sağlıklı görünüm özelliği bulunur. Bu sebepten dolayı çekirdekli kuru üzüm ve pekmez gibi besinlerin cilde faydası vardır.

5. Soğan ve sarımsak

Soğan ve sarımsak besin içeriğindeki sülfür sayesinde hücre yenilenmesini ve sıkılaşmasında etkilidir.

6. Hindistan cevizi yağı

Hindistan cevizi içerisindeki E vitamini ile kırışıklıklara karşı cildi koruyarak yumuşak ve nemli kalmasını sağlar.

7. Buğday rüşeymi

İçerisindeki çinko minerali ile yeni cilt hücrelerinin üretimi sağlar ve cildi temizler. Aynı zamanda egzamayı önleyen antienflamatuar özelliği vardır.

8. Zeytinyağı

Zeytinyağı, oleik asit kaynağıdır. Cildi içten ve dıştan besleyerek parlak olmasını sağlayan tek yağ çeşididir.