Kavga Eden Çiftler Birbirlerini Daha Çok Mu Seviyor?

Kavga Eden Çiftler Birbirlerini Daha Çok Mu Seviyor?

İlk başlarda her ilişki kolaydır. Hepsi büyülü bir aşkolarak başlar; tek yapmanız gereken beraber vakit geçirmek, konuşmak ve onutanımaktır. Her konuda hemfikir olursunuz. Ancak ilişki ilerlemeye başladıkça işler biraz zorlaşır.

Böylece her konuda hemfikir olmak yerine yavaş yavaş detaylara takılmaya başlanır. Herşeyden önce her insan farklıdır, bunu kabullenmek gerekir. Bu nedenle her konuda anlaşmak neredeyse imkansızdır.

Tartışmalar anlaşmazlıklardan dolayı ortaya çıksa da önemli olan tartışmaktan çok nasıl tartıştığınızdır...

Hala fark etmediyseniz, bu tartışmalar insanların birbirleriyle iletişim kurmalarının en önemli yoludur. Bu, inandığınız şeyleri savunmanın, farklı bakış açılarına saygı duymanın ve cesaretin anahtarıdır. Karşıt düşünceler olmasaydı, hayatın büyük keşiflerinin bazıları asla keşfedilmemiş olacaktı. Bu durumların doğal olduğu bilinmesine rağmen, söz konusu ilişkiler olunca tartışmalar oldukça olumsuz algılanır.

Tartışma konsepti, ne hakkında yapıldığı ile ilgili değil nasıl yapıldığı ile ilgilidir. Tartışmalar çoğu zaman kavgalar ile karıştırılabilir ancak bu tamamen farklı bir durumdur. Eğer partnerinizle saygı çerçevesinde fikir alış-verişi yapabiliyorsanız bu konuda hiçbir sorun yoktur ve buna kavga değil, tartışma denir.