Seks İşçileri Hakkında Bilmediklerimiz

Seks İşçileri Hakkında Bilmediklerimiz

Dünyanın en eski meslek gruplarından biri olmasına rağmen, seks işçiliği en çok yargılanan mesleklerden bir tanesi. Günümüzde birçok ülke hukuksal yollarla seks endüstrisini yasaklıyor ve yapılan aktivitelerin “suç” olduğunu iddia ediyor.

Aynı alkolde, uyuşturucuda ya da diğer endüstrilerde olduğu gibi, yasaklanan ve tabu olarak tanımlanan seks satışı da piyasadaki açıktan dolayı karaborsacıların eline düşmüş durumda. Seks işçilerinin yer altına sürülmesi ve kötü yaşam şartlarında çalışmaları, durumu daha da kötü bir hale getirerek şiddeti, hastalığı ve köleliği arttırıyor.

İşte tabuların arkasında yaşamaya çalışan seks işçileri hakkında bilmedikleriniz:

1. Özel hayatları iş hayatlarından daha stresli

Yapılan bir araştırmaya göre seks isçilerinin yüzde 57’si özel hayatlarının iş hayatlarından daha stresli olduğunu savunuyor. Bunun nedeni ise mesleklerinden dolayı aile içinde yaşadıkları problemler, psikolojik hastalıklar, fiziksel sorunlar ve uyuşturucu bağımlılıkları olarak gösteriliyor.
2. Görevleri sırasında çok fazla yara alıyorlar

Victoria Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre ankete katılan seks işçilerinin yüzde 15'i bir müşteriye hizmet ederken işle ilgili pek çok kez yaralanma yaşadığını bildiriyor.

Çoğu işçi, devlet kuruluşlarından sigorta sağlayamadığı için yaralanmalarını tedavi ettirmekte zorlandığını söylüyor.