Uzmanlardan açıklama geldi: Covid-19'un yeni belirtisi ortaya çıktı!

Uzmanlardan açıklama geldi: Covid-19'un yeni belirtisi ortaya çıktı!
Covid-19 varyantları tüm dünyada hızla yayılıyor. Delta ve Omicron varyantlarında her geçen gün yeni vakalar tespit ediliyor. Uzmanlar Covid-19 salgınının tekrar ayyuka çıktığı şu günlerde, vatandaşları uyardı. Covid-19'un yeni bir belirtisi daha ortaya çıktı. Şimdiye kadarki tüm semptomlardan sonra, yeni koronavirüs belirtisi açıklandı!

Covid-19 varyantları tüm dünyada hızla yayılıyor. Delta ve Omicron varyantlarında her geçen gün yeni vakalar tespit ediliyor. Uzmanlar koronavirüs salgınının tekrar ayyuka çıktığı şu günlerde, vatandaşları uyardı. Covid-19'un yeni bir belirtisi daha ortaya çıktı. Şimdiye kadarki tüm semptomlardan sonra, yeni koronavirüs belirtisi açıklandı!

YENİ COVID-19 BELİRTİSİ

Covid-19'un Omicron varyantı ve alt türleri hızla yayılırken, uzmanlardan yeni varyantların belirtileri hakkında bir güncelleme geldi. İşte, yeni koronavirüs belirtisi...

Bir medya kuruluşuna konuşan İngiliz immünolog Denis Kinane, tüm dünyada koronavirüs salgınının hızla yayıldığına dikkat çekti. Şimdiye kadar bildiğimiz semptomlardan çok farklı bir semptomun daha ortaya çıktığından bahseden Uzman, bu yeni Covid-19 belirtisinin hastalığın seyrini değiştirebileceğini söyledi.

AĞIZ BÖLGESİNE DİKKAT

İngiliz doktor koronavirüs hastalarında görülen ateş, koku kaybı, öksürük gibi belirtilere bir yenisinin daha eklendiğini belirtti. Yeni varyantların türemesiyle beraber, ağızda oluşan aftlara dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Omicron varyantının BA.4 ve BA.5 alt türleri ortaya çıktıktan sonra, yeni Covid-19 belirtileri görülmeye başlandı. Hastaların ağzında aftlar oluşması, dilde pütürtü ve şişkinlik gibi belirtilerle seyrediyor.

İngiliz uzman, bu belirtinin birkaç gün boyunca devam edebileceğini de sözlerine ekledi.

Uluslararası Dermatoloji Dergisi’nde yayınlanan araştırmada 59 hastanın 24'ünde ağızda aft belirtisi tespit edildi.