Yapılan zamlara böyle isyan etti! "Eee zalimlerin çarkı cahillerin çalışmayan aklıyla dönermiş"

Yapılan zamlara böyle isyan etti! "Eee zalimlerin çarkı cahillerin çalışmayan aklıyla dönermiş"
Bir vatandaşın yapılan zamlara isyanı sosyal medyada gündem oldu. Videoyu çeken kişi sarayın günlük harcamasından, Diyanet'in fetvalarına kadar her konuya değinerek isyan etti. İşte o görüntüler...

Bir vatandaşın Türkiye gündemini, siyasetini ve ekonomisini eleştirdiği video sosyal medyada çok konuşuldu. Çektiği videoda, Saray'ın günlük harcamasından Diyanet'in fetvalarına kadar değinen vatandaş, "Her gün uyanıyoruz yeni bir zam. Elektiriğe, suya, gıdaya, gübreye, ekmeğe, kiraya zam gelir dış güçler. Peki abi iç güçleri ne yapacağız. Kendi kaynak suyumuza bile ÖTV kesen iç güçleri ne yapacağız." diye konuştu."

"Bin liralık eve 3 bin lira kira isteyen aç gözlü ev sahiplerini ne yapacağız"

Bin liralık eve 3 bin lira kira isteyen aç gözlü ev sahiplerini ne yapacağız diyen vatandaş, "Milyonluk arabalarla gezip ayda 25 bin lira maaş alıp Meclis binasında envai çeşit ucuza yemek yiyen ve devletin her türlü imkanlarından faydalanan ama yine de aldığı maaştan memnun olmayan vekillerin 'evine kuru emkek götürebiliyorsa şükretsin' diyen arsız iç güçleri ne yapacağız." ifadelerini kullandı.

Sarayın 13 milyon TL'lik harcamasına da değinen vatandaş, "'Günde 3 öğün simit yeseler çok rahat doyarlar' diyen devletin adam olmayan adamına ne diyeceğiz mesela. 'Porsiyonlarımızı küçültelim' diye akıl verilirken Saray'ın günlük harcamasına ve katlanarak devam etmesini ne yacağız mesela." diye konuştu. 

"Diyanet'in yıllık 16 milyar bütçesine ne diyeceğiz"

Diyanet, "kim kime haram kim kime helal" fetvasının dışında ne işe yarıyor diye konuşan vatandaş, "İnsanlar ay sonunu getiremediği ve ailesine bakamadığı için kendini öldürürken toplumu dinle uyuttuğunuz insanlara azla yetinmeyi şükrettiren Diyanet'in yıllık 16 milyar bütçesine ne diyeceğiz mesela." ifadelerini kullandı.