Taksiciler İmamoğlu'nu istifaya davet etti

Taksiciler İmamoğlu'nu istifaya davet etti
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kaliteyi iyileştirmek için 5 bin yeni taksi projesi ortaya atması taksici esnafını germişti. İmamoğlu'nun teklifi 10. defa reddedilirken taksiciler de İmamoğlu'nu istifaya davet etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 5 bin yeni taksi projesi bir kez daha reddedilirken, taksiciler de İmamoğlu'nu istifaya çağırdı.

İBB’nin Ulaştırma Koordinasyon Merkezi’ne (UKOME) 10’uncu defa getirdiği yeni taksi sistemi ve 5 bin yeni taksi teklifi bakanlık ve esnaf odası temsilcilerinin oylarıyla reddedildi.

Sonrasında İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu ve yanındaki taksiciler, İmamoğlu’nu protesto etti.

"ŞİKAYET YÜZDE 1 BİLE DEĞİL"

Aksu protestolar esnasında şunları kaydetti: “İstanbul’da biz günde 1.5 milyona yakın yolcu taşıyoruz. Yılda 512 milyon yolcu taşıyoruz. Şikayet olan 113 bin. Yani yüzde 1 bile değil.”

CHP’li Mücahit Avcı sosyal medya sayfasından yaptığı paylaşımda protestoyu eleştirdi: “Bir grup taksici İBB’nin yeni taksi projesini protesto etmek için ellerine Türk bayrağı alıp kontak kapatmış. Atatürk Havalimanı’nda terör saldırısı olduğunda bu arkadaşlar 100 liraya Yenibosna’ya giderim diye pazarlık yapıyorlardı ve o gün ellerinde bayrak yoktu.”