Sedat Peker'in evine yapılan saldırının görüntüleri yayınlandı! İşte o video...

Sedat Peker'in evine yapılan saldırının görüntüleri yayınlandı! İşte o video...
Sedat Peker'in İstanbul'daki evine yapılan silahlı saldırının görüntüleri ortaya çıktı. Peker'in olayla ilgili ilk sözleri de öğrenildi.

Organize suç örgütü lideri olduğu suçlamasıyla hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker, ucu hükümete dayanan yolsuzluk ve rüşvet ithamlarının sonrasında sessizliğe bürünmüştü.

Peker için uluslararası suikast timi tutulduğu iddiası gündeme düşerken, bu sabah da Beykoz’daki evinde bulunan adamlarına dönük silahlı saldırı yapıldı. Saldırıda Peker’e yakın olduğu bilinen Yılmaz Günay yaralandı. Saldırı anı ile alakalı görüntüler de paylaşıldı.

BİR KİŞİ AĞIR YARALANDI

Halk TV’nin haberine göre; saldırı, sabah 09.30’da yapıldı. Evin önüne iki otomobil geldi. Bir otomobil uzakta beklerken, yakına gelen otomobilin camı açıldı. Eve Sedat Peker’in bilgisi kapsamında geldiğini belirten kişi görevlilerin kendisine yaklaşması sonrasında otomobilin içerisinden ateş etmeye başladı. Evdeki görevli Yılmaz Günay’a 3 kurşun geldi. Günay, ağır yaralı olarak Beykoz Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Saldırının sonrasında silahlı iki kişinin otomobilin arkasından ateş ettikleri görüldü.

Evde, Peker’in bilgisi kapsamında 6 kişinin güvenlik için kaldığı, 3’er kişilik vardiyalarla çalıştıkları belirtildi.

ARAÇ HATAY'DAN KİRALANMIŞ

Sedat Peker’in evine ait güvenlik kameralarının kaydettiği görüntülerle saldırıda kullanılan otomobile yönelik bilgiler de tespit edildi. Saldırıyı yapanların, otomobili İskenderun’daki bir rent a car (araç kiralama) firmasından kiraladıkları kaydedildi. Otomobil, Ö.Ş, isimli kişinin ehliyetiyle kiralanarak, İstanbul’a götürüldü. Otomobilin marka, model ve plakasının açıkça belirlendiği görüntüler Emniyet’e verildi.

Öte taraftan gene Halk TV’nin Sedat Peker’in yakınlarına dayandırdığı haberine göre; Peker, silahlı saldırı için, “Saldırı olacağını biliyordum, hatta suikastı koordine edecek isimleri de biliyorum” ifadelerini kullandı.

SEDAT PEKER CEPHESİNDEN İLK AÇIKLAMA

Sedat Peker’in yakınlarının saldırının ardından açıklamaları şu şekilde:

–Sedat Peker gayet iyi. Olayla ilgili tek yaptığı yorum ise, ‘Aptal düşmanlar maalesef insanın zekasını köreltiyor.’

-Sedat Peker’in bu konularla ilgili (saldırı) daha önceden bilgisi vardı. Hatta Dubai’ye yollanan kişilere (suikast timi) başka isimlere pasaport çıkarıldı. Kişilerin isimleri başka fakat sahte isimlere gerçek pasaport çıkarıldı.

-Bu kişilerin görevi suikasti yapmak değil suikastle ilgili grupları koordine etmek.

-Sahte isimle çıkarılan pasaportların gerçek sahiplerinin bilgisi de Sedat Peker’de.

-‘Türkiye’deki yakınlarının hepsini öldüreceğiz’ tarzında ki bu eylemlerin olacığı da Sedat Peker tarafından biliniyordu. Hatta bunu yakın arkadaşlarıyla da paylaştı.

-Türkiye içerisindeki bu organizasyonda yer alan isimler de kendisinde.

– Buradan anlıyoruz ki hükümeti sarsan bu suç dosyalarını ifşa ederken güvenlikle ilgili de bilgi sahibi. Hesaplarını ona göre yapıyor.

– Sedat Peker, yakınlarına ‘Vallahi çok eğleneceğiz. Ama zamanını ben belirleyeceğim’ dedi.