Diyanet Atatürk'ü yok saydı, Ümit Özdağ cuma hutbesi sırasında imama seslendi

Diyanet Atatürk'ü yok saydı, Ümit Özdağ cuma hutbesi sırasında imama seslendi
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cuma namazı sırasında Mustafa Kemal Atatürk'ü anmadan 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Malazgirt Zaferi konulu Cuma hutbesine başlayan imama tepki gösterdi. Özdağ, "Atatürk'ü anmayacak mıyız, rahmet okumayacak mıyız" diye isyan etti.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Malazgirt Zaferi konulu Cuma hutbesinde Atatürk'ün anılmamasına tepki gösterdi. Özdağ, hutbede Mustafa Kemal Atatürk'ü anmayan cami imamına bağırdı.

İmama "Atatürk'ü anmayacak mıyız, rahmet okumayacak mıyız" diye seslenen Özdağ, imamın ısrarla anmaması üzerine "Atatürk'ün ruhuna fatiha" diyerek cemaate çağrıda bulundu.

ÜMİT ÖZDAĞ AÇIKLAMA YAPTI

Ümit Özdağ, Cuma namazının ardından parti heyeti ile birlikte basın açıklamasında bulunarak şu ifadeleri kullandı: 

"Bugün 26 Ağustos Türk Ordusunun Afyonkarahisar’da Yunan Ordusuna karşı büyük taarruzu başlattığı günün 100’üncü yılındayız. Bu taarruzun gerçekleşmesinin 100’üncü yıl dönümünde Cuma hutbesinde diyanet işleri başkanlığı Mustafa Sabri zihniyetine sahip olduğu için ne Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adını andı ne de 26 Ağustos’ta 1071’de Romen Diyojen’in ordusunu Malazgirt’te tarihe gömen Sultan Alpaslan’ın adını ağzına almamıştır. Metnin içinde bu zaferi kazanan büyük Türk Milleti’nin adı da yoktu. Diyanet İşleri Başkan’ı Türk Milletine karşıdır. Diyanet İşleri Başkanı Türk tarihine düşmandır, Türkiye Cumhuriyeti’ne düşmandır. Bu adam Diyanet İşleri Başkanı da değildir.

Şimdiki diyanet işleri başkanı Mustafa Sabri’den sonraki son şeyhülislamdır. Duyduk ki İngiltere’de Londra’da ev satın almış. Anlaşılan o da kendisinden önce kaçanlar gibi yurtdışına kaçmaya hazırlanıyor. Kaçmalısın da zaten sen.

Allah’tan kork! Gerçekten Müslüman olsanız İslam’ın son büyük ordusunun son büyük taarruzunu yöneten Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle anarsınız. Ama sizi kimse rahmetle anmayacak.

Sizin yüzünüzden, yobazlığınızdan, sizin bu millet düşmanlığınız yüzünden, iktidar yanlılığınız yüzünden camileri iktidar partisinin arka bahçesine çevirmeniz yüzünden millet Cuma namazına gitmiyor artık.


Son 20 yılda Anadolu’da bin senede olmadığı kadar ateizm ve deizm sizin yüzünüzden gelişti. Ey diyanet işleri başkanı olan adam bil ki sen Sovyetler Birliği’nde ateizmi geliştirme derneği başkanının yapmış olduğundan daha fazla ateist yetiştirdin! Deist yetiştirdin!

Senin islama verdiğin zararı bir tek Recep Tayyip Erdoğan vermiştir. Allah sizi bildiği gibi yapsın. Allah Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Sultan Alparslan’a rahmet eylesin. Ruhları şad olsun. Fatiha…”