Vatandaşa yalancı muamelesi! Suriyeli sığınmacıdan "Türkiye'de ekonomi çok iyi" videosu

Vatandaşa yalancı muamelesi! Suriyeli sığınmacıdan "Türkiye'de ekonomi çok iyi" videosu
Ekonomi gündemin bir numaralı problemi olmaya devam ederken Suriyeli bir sığınmacının sosyal medyaya yüklediği video tepkilere neden oldu. TikTok'ta Mohamadnizarof ismiyle yayın yapan şahıs ekonomi hakkında, “Türkiye’de aç insan yok. Elhamdülillah önce Allah sonra Recep Tayyip Erdoğan” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin en sıcak konusu ekonomi olmaya devam ederken ülkemize sığınmacı sıfatıyla giren yabancı uyruklu sığınmacılara ilişkin şikayetler artıyor.

Sosyal medya platformu TikTok üzerinden paylaşımlar yapan “Mohamadnizarof” kullanıcı adlı bir Suriyeli sığınmacının çektiği video gündem oldu. Suriyeli sığınmacı söz konusu videoda, Türk ekonomisine ilişkin açıklamalarda bulundu. İstanbul Sultanbeyli’de yaşadığını ifade eden sığınmacı  çektiği videoda, “Önemli bir şey söylemek istiyorum. Türkiye’de aç insan yok yani bunu söylemeyin lütfen Allah aşkına söylemeyin. Aç insan yok. Ben fakir bir muhit olan Sultanbeyli’de pilav dağıtıyorum. Sordum komşulara kimse istemiyor elhamdülillah Türkiye’de aç insan yok. Elhamdülillah önce Allah sonra Recep Tayyip Erdoğan. Hükümet çok iyi yönetiyor.” dedi.

Video sosyal medyada gündem olurken zor durumdaki vatandaşlar bu ifadelere tepki gösterdi.