Taksim İstiklal caddesinde "Suriye" diye bağıranlara müdahale eden vatandaş gözaltına alındı! Yaşadıklarını anlattı

Taksim İstiklal caddesinde "Suriye" diye bağıranlara müdahale eden vatandaş gözaltına alındı! Yaşadıklarını anlattı
Taksim'de Suriye sloganları atarak eğlenen gruba isminin Kadir olduğu ifade edilen bir adam müdahalede bulunmuştu. Kalabalık grubun yanına giderek onlara "Dağılın" diye bağırmıştı. İsminin Kadir olduğu öğrenilen vatandaş bugün sabah saatlerinde gözaltına alınarak karakola götürüldü. Savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılan Kadir yaşadıklarına dair bir YouTube videosu yayınladı.

Her geçen gün artmaya devam eden sığınmacı sorunu zaman zaman tehlikeli bir hal alıyor. İstanbul'un en gözde mekanlarından biri olan Taksim'de yaşanan son olay gündem olmuştu.

İstiklal Caddesi'nde "Suriye" sloganları atarak eğlenen kalabalık bir grup tepki çekmiş bunun neticesinde ise bir vatandaş müdahalede bulunmuştu.

Bir vatandaş, Suriyeli grubun yanına yaklaşarak önce dağılmaları gerektiğini söyledi ardından da bağırarak "Dağılın, gidin buradan" diye bağırmaya başladı.

Şahsın, o anlarda tişörtünü çıkardığı görülürken, çektiği görüntüleri sosyal medyada gündem oldu.

Odatv'nin gündeme getirdiği görüntülerde yabancı uyruklara tepki gösteren vatandaşın, bunu planlı şekilde eyleme geçirdiği ifade ediliyor.

Bunun üzerine Suriyeli olduğu iddia edilen grubun dağıldığı görülürken, vatandaşın eyleminin olay sonrasında da devam ettiği ve çevredekilere de "Neden sessiz kalıyorsunuz" diye tepki gösterdiği kaydedildi.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Çevredekilerden birinin "Neden kaydediyorsun" diyerek görüntü alan kişiye müdahale etmeye çalıştığı ancak protestocu vatandaşın ona da "Bırak çeksin kardeşim" diyerek karşılık verdi.

Görüntüleri kişisel sosyal medya hesaplarından yayınlayan vatandaş, kısa sürede en çok konuşulan konulardan birine dönüştü.

GÖZALTINA ALINDI

İsminin Kadir olduğu ifade edilen vatandaş, sabah saatlerinde gözaltına alındı. Görüntüyü çeken arkadaşıyla birlikte gözaltına alındığına ilişkin bir Youtube videosu çeken vatandaş, "Herkese elveda" mesajıyla görüntüleri paylaştı.

Savcılık'taki ifadesinin ardından serbest bırakılan Kadir, çektiği yeni video ile yaşadıklarını böyle anlattı: