Kılıçdaroğlu: Ben Boşuna Sırtımdan Hançerlendim Demiyorum

Kılıçdaroğlu: Ben Boşuna Sırtımdan Hançerlendim Demiyorum
CHP’nin eski Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, katıldığı canlı yayında 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olmasına ilişkin konuştu.

4 Kasım’da yapılan CHP Kurultay’ı ve yerel seçimlerinden sonra ilk defa canlı yayında konuşan eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘hançer’ çıkışıyla ilgili açıklamada bulundu.

CHP’nin eski Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisi ve altılı masanın üyelerince zorla Cumhurbaşkanı adayı yapıldığını iddia etti.

14 Mayıs seçimlerinden adaylığın aklının ucundan bile geçmediğini dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, ‘İlla sen Cumhurbaşkanı adayı ol” diyen arkadaşlar dönüp tam tersini yaparlarsa ne dersiniz? Bunu vatandaşın taktirine sunayım. Ben boşuna sırtımdan hançerlendim demiyorum’ şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun İfadeleri Şu Şekilde:

“Beraber yola çıktığınız, birlikte mücadele ettiğiniz, kavgayı beraber verdiğiniz, illa sen Cumhurbaşkanı adayı ol diyen arkadaşlar sonra dönüp size tam tersini yaparlarsa ne dersiniz? Bunu vatandaşın takdirine sunayım.

Sanki ben zorla cumhurbaşkanı adayı olayım dedim, aklımın ucundan bile geçmiyordu. MYK’da da Parti Meclisi ve Meclis grubunda da sizin mutlaka olmanız lazım denildi, her toplantıda bunlar söylendi. Düne kadar bana aday ol diyen sen değil miydin? Hayatım boyunca dayatma kültüründen gelmediğim için böyle bir şey hiç yapmadım.”