CHP Lideri Özel'den Sokak Hayvanları Açıklaması

CHP Lideri Özel'den Sokak Hayvanları Açıklaması
CHP lideri Özel, sahipsiz hayvan sorununa yönelik açıklamada bulundu ve itlaf ve uyutma noktasındaki uzlaşmalarının mümkün olmadığının altını çizdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TV100 canlı yayınında gündeme yönelik soruları cevapladı ve değerlendirmeler yaptı.

Özel sahipsiz hayvan sorununa yönelik, “Bizim itlaf, uyutma noktasında uzlaşmamız mümkün değil. Uzlaşma insancıl bir şeydir, barbarca bir şeye gidemeyiz. Şunu da yapamayız, ‘Böyle bir sorun yok’ diyemeyiz. Bu sorun var, çözmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

Ülkemizde bir sahipsiz hayvan sorunu olduğunu aktaran Özel, çözüm konusunda ‘çok net’ olduğunu kaydetti.

2020 yılında TBMM komisyonunda hayvan hakları fonu kurulmasını kararlaştıran bir rapor hazırlandığını söyleyen Özel, yürütmenin bu konuda harekete geçmesi gerektiğini dile getirdi.

Özel'in Konuya İlişkin Açıklaması Şu Şekilde:

"Burada uyutma diye bir şey yok. Uyutma şöyle var, ‘tedavi edilemeyen hastalıklar, hayvanın çektiği ve dindirilemeyen acılarına son verme ve ıslah edilemeyen kuduz gibi vakalar.’ Bunların dışında da uyutma yok. Bugün karşı karşıya olduğumuz durum şu, ‘Ekonomik kriz var, tasarruf tedbirleri var, bunlara ayıracak paramız yok, belediyeler, kamu tasarruf edecek, biz bu hayvanları öldüreceğiz. Biz elimizi taşın altına koymaya hazırız. Bu fonun bağış ayağını çok güçlendirmeye de hazırız. Bu fonun mutlaka kurulması lazım. Vergilerden pay, belediyelerin aldığı vergilerden pay, kesilen cezalar, at yarışı, milli piyango, buralardan pay.

Hayvan hakları savunucularının da bu konudan rahatsızlık duyanların da haklı olduğunu vurgulayan Özel, “Yani evden çıkıyor küçük çocuk, servise gidecek, 15 tane köpek geliyor saldırıyor. Bu olmaz, buna engel olmak lazım ama çare itlaf değil, uyutma değil. Bizim itlaf, uyutma noktasında uzlaşmamız mümkün değil. Şunu da yapamayız, ‘Böyle bir sorun yok’ diyemeyiz. Bu sorun var, çözmek zorundayız. Bu, özellikle yoksullar, çocuklar ve yaşlılar için çok ciddi bir güvenlik tehdidi."