Pelin Karahan ve Eşi Bedri Güntay Ev Sahibiyle Mahkemelik Oldu

Pelin Karahan ve Eşi Bedri Güntay Ev Sahibiyle Mahkemelik Oldu
3 senelik kirayı peşin ödeyen Pelin Karahan ve eşi Bedri Güntay, ev sahibi ile mahkemelik oldu.

Ünlü yuncu Pelin Karahan ile eşi Bedri Güntay'ın 3 senelik peşin kira ödediği villanın sahibiyle mahkemelik olduğu öğrenildi. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Bedri Güntay, "Elimizden gelen iyi niyeti gösterdik ama aynı tavrı görmedik. Zaten ev arıyoruz, çıkacağız” ifadesini kullandı.

Gazeteci Birsen Altuntaş tarafından yapılan habere göre; Açalya ve Murat Öztürk çiftinin mahkemeki beyanlarında, 18 Eylül 2020'de imzaladıkları kira sözleşmesi ile villalarını Pelin Karahan ve eşi Bedri Güntay'a 3 yıllık kiraladı. Kira sözleşmesinin imzalanmasından yaklaşık iki ay sonra taraflar arasındaki görüşmeler sonucunda, kiralanan villanın 18 Eylül 2023'de tahliye edilmesi kararlaştırıldı. Ancak, Öztürk ailesi taahhüt edilen tarihte Pelin Karahan ve Bedri Güntay’ın evi tahliye etmediğini ifade etti ve icra takibi başlattı. Güntay çifti imzanın kendilerine ait olmadığını söyleyerek ödeme emrine itiraz etti. Sonrasında Öztürk ailesi tarafından itirazın iptali ve tahliye davası açıldı.

Bedri Güntay konuya ilişkin “Biz eve taşındığımızda zaten 3 yıllık kirayı peşin ödedik. Evi satın alma niyetiyle oturduğumuz için de içine 500 bin dolar masraf yapmıştık. Daha sonra ev sahibi 2 kat fiyat artışı teklifimizi enflasyon artışını öne sürerek kabul etmedi. 4 kat artış istedi. Evi satmak için başta istediği rakamı da korkunç bir rakama çıkardı. Elimizden gelen iyi niyeti gösterdik ama aynı tavrı görmedik. Zaten ev arıyoruz, çıkacağız” ifadelerini kullandı.