Dilan Polat'ın Eşi Engin Polat Hakkında Yeni İddianame Hazırlandı

Dilan Polat'ın Eşi Engin Polat Hakkında Yeni İddianame Hazırlandı
Kara para aklama ve vergi kaçırma suçlamalarından dolayı tutuklanan Engin Polat hakkında yeni bir iddianame hazırlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede şüpheli olarak ise Engin Polat, müşteki olarak ise Halil İbrahim Kalkan yer aldı.

İddianamede müşteki Halil İbrahim Kalkan’ın şüpheli Engin Polat’a ulaşmak amacıyla iş yerini aradığı ve iş yerindeki çalışanlara Polat’ı sorduğunu aktardı.

Telefon görüşmesinin, telefon numarası görülecek şekilde Engin Polat’ın çalışanlarınca kayıt altına alındığı da iddianamede aktarıldı. Polat’ın bu görüntüleri sosyal medyadan müştekinin numarası görülecek şekilde paylaştığı da belirtilen iddianamede “Olayla ilgili savunması alınan şahıs suçlamayı kabul etmiştir. Tüm dosya kapsamı beraber değerlendirildiğinde Engin Polat’ın müşteki ile kişiler arasındaki haberleşme içeriklerini hukuka aykırı olarak ifşa etmek ve müştekiye ait GSM bilgisinin yer aldığı görüntüleri paylaşmak suretiyle üzerine atılı suçları işlediğine ilişkin kamu davası açmaya yeterli delil ve şüphenin elde edildiği anlaşılmıştır” denildi.

İddianamede Polat’ın ‘haberleşmenin gizliliğini ihlal’ ve ‘verileri hukuka aykırı olarak verme ya da ele geçirme’ suçlarından 4 seneden 9 seneye kadar hapisle cezalandırılması istendi.