Candan Kardeşler İçin İstenen Ceza Belli Oldu

Candan Kardeşler İçin İstenen Ceza Belli Oldu
Haklarında soruşturma başlatılan sosyal medya fenomenleri Bahar ve Nihal Candan kardeşlerle ilgili iddianame hazırlandı.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede 38 müşteki, 1 müşteki şüpheli ve Nihal ile Bahar Candan’ın aralarında olduğu 21 kişi yer aldı.

İddianamede tutuklu şahıs Gülnihal Çiçek’in tutuklulukta geçirdiği süre dikkate alınarak adli kontrol şartıyla serbest kaldığı da belirtildi. İddianamede Onur Apaydın ve İlker Oflu’nun liderliğindeki şebekenin ucuza araç sattıklarını söyleyerek vatandaşları sazan sarmalı yöntemiyle dolandırdığı aktarıldı.

Bahar Candan ve Nihal Candan'a Hapis Cezası

İddianamede Bahar Candan’ın ‘suç örgütüne üye olmak’ suçundan 2 seneden 4 seneye kadar ‘kişinin, kendisini kamu görevlisi ya da banka, sigorta veya kredi kurumlarının çalışanı olarak tanıtması ya da bu kurum ve kuruluşlarla ilişkili olduğunu ifade etmesi suretiyle dolandırıcılık’ suçundan ise 2 kez 12 seneden 40 seneye kadar olmak üzere toplamda 14 seneden 44 seneye kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Nihal Candan’ın ise aynı suçlardan 8 seneden 24 seneye kadar hapisle cezalandırılması istendi.