Yılan Hikayesi'nin Belgin Ablası Ayten Gökçer'den Acı Haber Geldi

Yılan Hikayesi'nin Belgin Ablası Ayten Gökçer'den Acı Haber Geldi
Tiyatro ve sinemanın ustalarından Ayten Gökçer'in 84 yaşında yaşamını yitirdiği öğrenildi.

'Yılan Hikayesi', 'Taçsız Kral' ve 'İstanbul Kırmızısı' gibi yapımlarda oynayan ünlü oyuncu Ayten Gökçer, hayata gözlerini yumdu.

Ayten Gökçer'in cenazesi 15 Mayıs Çarşamba günü öğle namazına müteakip Zincirlikuyu Mezarlığı'na kaldırılacak. Gökçer eşi Cüneyt Gökçer'in yanına defnedilecek. Usta sanatçı için devlet töreni yapılmayacak.

Ayten Gökçer Kimdir?

Ayten Gökçer, 26 Ocak 1940 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. 1952'de Ankara Devlet Konservatuarı'nın bale bölümüne başlayan Gökçer, 1958'de Ankara Devlet Tiyatrosu'nun sanatçı kadrosunda göreve başladı.

1964'te tiyatro oyuncusu Cüneyt Gökçer ile nikah masasına oturan Ayten Gökçer'in Aslı Gökçer Oba isminde bir kızı var. Eşi tiyatrocu Cüneyt Gökçer ise 23 Aralık 2009'da yaşamını yitirdi.

1965'te yönetmen koltuğundan Atıf Yılmaz'ın oturduğu ve Ajda Pekkan, Erol Taş, Gönül Yazar ile birlikte Galatasaray'ın efsane futbolcusu ve gol kralı Metin Oktay'la başrolü paylaştığı Taçsız Kral filmiyle sinema hayatına başladı. Sinemadan çok tiyatroya önem verdi. Yedi Kocalı Hürmüz isimli müzikalde Hürmüz rolü ile başrolü üstlendi.