Rusya Dışişleri Bakanı konuştu: 3. Dünya Savaşı'nda nükleer silahlar kullanılacak

Rusya Dışişleri Bakanı konuştu: 3. Dünya Savaşı'nda nükleer silahlar kullanılacak
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşa ilişkin açıklamalarda bulundu. ülkesinin Ukrayna'nın nükleer silah edinmesine izin vermeyeceğini yineledi. Lavrov konuşmasında, "Üçüncü Dünya Savaşı, nükleer silahların kullanıldığı yıkıcı bir savaş olacak" ifadelerine yer verdi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşa ilişkin açıklamalarda bulundu. ülkesinin Ukrayna'nın nükleer silah edinmesine izin vermeyeceğini yineledi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna'ya yönelik askeri harekatın 7'nci gününde yaşanan gelişmeleri değerlendiren bir konuşma yaptı.
Lavrov, Ukrayna’nın Rusya ile görüşmeyi ABD’nin isteğiyle ertelediğini ifade etti. Tarafların ikinci görüşmelerinin beklendiği gibi bugün gerçekleşip gerçekleşmeyeceği henüz net olmadığını ekledi.

Bununla birlikte Lavrov, ülkesinin Ukrayna'nın nükleer silah edinmesine izin vermeyeceğini kaydetti.

Rus bakan, "Batı, Rusya'nın yeni Avrupa güvenlik mimarisi oluşturulmasına ilişkin taleplerini hayata geçirmeyi reddetti" diye konuştu.
Lavrov, "Üçüncü Dünya Savaşı, nükleer silahların kullanıldığı yıkıcı bir savaş olacak" dedi.

Bu sırada Kremlim Sarayı'ndan yapılan açıklamada ise Rusya'nın müzakereye hazır olduğu belirtildi. Belarus sınırında gerçekleştirilecek ikinci tur görüşmelerine ilişkin açıklama geldi: "Biz müzakere için hazırız. Ukrayna heyetinin katılıp katılmayacağı henüz belli değil.'' denildi.