Ukraynalı asker Rusları "Allahu ekber" diye bağırarak vurdu: Böyle daha iyi vuruyor

Ukraynalı asker Rusları "Allahu ekber" diye bağırarak vurdu: Böyle daha iyi vuruyor
Rusya'nın saldırısı sonrası Ukrayna ordusu tüm gücüyle saldırıya karşı koyuyor. Bölgeden paylaşılan bir görüntüde uçaksavar kullanan bir Ukrayna askerinin ateş ederken "Allahu ekber" diye bağırdığı görüldü. Asker bu şekilde ateş ettiğinde daha iyi vurduğunu söyledi.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının 7. gününe gelinirken ülkede çatışmalar bütün şiddetiyle sürüyor. Kiev ve Harkov başta olmak üzere pek çok kent bombalanmaya devam ederken Ukrayna ordusu ve sivil halk direnmeye devam ediyor.

Ukrayna ordusunun, Rus ordusunun işgalci eylemlerine karşı olan savunması sürüyor. Son olarak sosyal medyada paylaşılan görüntülerde bir Ukrayna askerinin uçaksavar ile ateş ettiği sırada "Allahu Ekber" diye bağırması gündeme oturdu. Kameramanın "Bak sen Ukraynalı bir Slavsın niye "Allahu Ekber" diye bağırıyorsun" sorusuna Ukrayna askeri "Böyle daha iyi vuruyor" cevabını verirken o anlar saniye saniye kayıt altına alındı.

Rusya'nın en önemli hedeflerinden biri olan Harkiv gece gündüz bombalanıyor. Harkiv Valisi Aleg Sinegubov açıklamasında, "Bugün roketler şehrin merkezindeki hastaneye ve üniversiteye düştü. Sivil insanlar eczaneye, markete gidiyorlardı. Aralarında çocuklarında olduğu siviller hayatını kaybetti" ifadelerini kullandı. Sinegubov "Halen birçok insan yığınların altında. Bu tarz hareketler savaş suçudur ve en sert şekilde cezalandırılmalıdır. İnsan hayatı en değerli şeydir. Ölenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Barışı getireceğiz" dedi.