Perinçek ve ekibi şaşırtmadı! Soykırımı görmeyip attıkları manşet pes dedirtti

Perinçek ve ekibi şaşırtmadı! Soykırımı görmeyip attıkları manşet pes dedirtti
Vatan Partisi ve Doğu Perinçek'e yakınlığıyla bilinen Aydınlık, bugünkü sayısında Çin soykırımına maruz kalan Uygur Türkleri'ni görmezden gelerek "Mutlu insanların diyarı Sinciang" manşetiyle çıktı.

Doğu Perinçek ve Vatan Partisi'ne yakınlığı ile tanınan Aydınlık dergisi, 2 Mart 2022 tarihli sayısının ekinde "Mutlu insanların diyarı Sinciang" manşetiyle çıktı

Vatan Partisi ve Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye'de Çin ve Rusya yanlısı söylemleriyle biliniyor.

Doğu Türkistan'da Çin Komünist Partisi'nin yaptığı soykırımı kabul etmeyen ve Türkiye'de bu yalan üstünden bir propaganda faaliyeti yapan Perinçek, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle alakalı da "Rusya'nın silahı, barışı ve huzuru getiren silahtır" ifadelerini kullanmıştı.

ÇOK SAYIDA ÜLKE SOYKIRIMI KABUL EDİYOR

Çin'in işgalci olarak yer aldığı Doğu Türkistan'da 2014'ten beri devam ettiği Uygur Soykırımı, Hollanda, İngiltere, Kanada, ABD gibi birçok ülke tarafından resmi olarak kabul ediliyor.

Uluslararası insan hakları örgütlerinin raporlarına göre 1 ile 3 milyon Uygur, Kazak, Kırgız ve Özbek Türkü toplama kamplarında esir ediliyor ve bu kamplarda tutulan esirler sistematik olarak işkence, tecavüz ve köleleştirmeye maruz kalıyor.

Soykırımın tanıklarından biri olan -gerçek ismi paylaşılmayan- eski Çin polisi Jiang, geride bıraktığımız günlerde yaptığı açıklamada toplama kamplarına "terör" suçlamasıyla masum, sıradan Türklerin nasıl kapatıldığını ve ne tür şiddetlere maruz kaldıklarını tek tek anlatmıştı.