Lukaşenko, yanlışlıkla Rusya'nın planını ifşa etti! Hedefte orası var

Lukaşenko, yanlışlıkla Rusya'nın planını ifşa etti! Hedefte orası var
Belarus lideri Aleksandr Lukaşenko, Ukrayna'da yaşananları harita üzerinden anlattı. Lukaşenko'nun arkasındaki haritada Moldova'nın işgal edileceğine yönelik işaretler ise Rusya'nın planının ifşa edilmesi olarak yorumlandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in geride bıraktığımız hafta resmen tanıdığı Luhansk Halk Cumhuriyeti ile Donetsk Halk Cumhuriyeti’ne destek olmak ve bölgede 'barış tesis etmek' için askeri operasyon yapma kararı almasının üstünden 7 gün geçti. Hem Ukrayna’da hem de uluslararası kamuoyunda beklenmeyen bir direnişle karşı karşıya kalan Putin’in bu süreçteki en önemli destekçilerinden biri ise Belarus oldu.

Rusya ile haftalardır Ukrayna hududunda ortak askeri tatbikat gerçekleştiren Belarus lideri Aleksandr Lukaşenko dün güvenlik konseyi ile bir toplantı gerçekleştirdi. Ukrayna işgalini ve Belarus’un bu dönemdeki rolünü masaya yatıran Lukaşenko, kapsamlı bir harita üstünden yaşananları aktardı.

Ancak Lukaşenko’nun görüntüleri paylaşılınca, arkasındaki haritadaki bazı ayrıntılar gündem oldu. Rusya’nın Ukrayna’nın kritik kentlerini ele geçirmek amacıyla yaptığı planların olduğu haritada Ukrayna’nın güneybatı hududundaki Moldova’ya saldırı yaptığı görülüyor.

Haritada Odessa şehrinden Moldova’ya giriş yapılmasının planda olduğu ve o yöne doğru bir ok çıkarıldığı da fark ediliyor.