Çatışma yerine oyun videosu yayınlayan CNN Türk'ten açıklama geldi

Çatışma yerine oyun videosu yayınlayan CNN Türk'ten açıklama geldi
CNN Türk ekranlarında yayınlanan ve Ukrayna'da yaşandığı iddia edilen çatışma görüntülerinin aslında bir video oyununa ait olduğu ortaya çıkmıştı. CNN Türk konuya ilişkin açıklama yaptı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali hız arttırarak devam ederken sosyal medyadaki bilgi kirliliği gazetecileri de kurban ediyor. Gerçekliği teyit edilemeyen görüntü ve fotoğrafların haricinde geçmişte dünyanın değişik yerlerinde kaydedilen çok sayıda video da yeni gibi yayınlanmaya devam ediyor. Konuya ilişkin yaşanan en büyük skandal CNN Türk'te yayınlanan can yayında yaşandı. Yayın sırasında verilen çatışma görüntülerinin oyun videosu olduğu sosyal medyada bir kullanıcı tarafından ortaya çıkarıldı.

Moderatör Yasin Erçağlayan, 'Uçak savar atışlarının yoğun şekilde yapıldığı geceye dair sıcak bir görüntü' dediği, görüntülerin Kiev'den olduğunu öne sürmüştü.

Türkiye gündemine bomba gibi düşen bu "yanlışlık" hakkında CNN Türkten açıklama geldi. Yapılan yazılı açıklamada görüntüyü yayınlayan personel ile ilgili soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

"28 Şubat gününün ilk saatlerinde, sabaha karşı 02.44’te CNN TÜRK ekranlarına Ukrayna’daki savaşa ait olduğu düşüncesiyle sonrasında kurgu olduğu anlaşılan bir görüntü yayınlanmıştır. Görüntü, konuklar gelişmeleri değerlendirirken tam olarak üç dakika on saniye ekranda kalmıştır. Görüntünün kurgu olduğu şüphesi oluşunca hemen yayından alınmış ve bir daha da ekrana getirilmemiştir.
Konuyla ilgili kurum içinde inceleme başlatılmıştır. Kurgu görüntünün ekrana verilmesine neden olan personel savunmasında; “Kendisinin şahsen güvendiği bir haber kaynağından gelmesi nedeniyle görüntüyü önizleme yapmadan ekrana verdiğini, ancak kurgu olduğu farkedilir farkedilmez uyarı aldığını ve ekrandan görüntüyü çektiğini” söylemiştir. Yaptığı hata nedeniyle özür dilemiştir.
CNN Türk’ün önceliği, haberi izleyiciye en hızlı şekilde ve doğru bilgiyle sunmaktır. Dolayısıyla kontrol edilmeden bir görüntünün veya bilginin ekrana yansıtılmaması temel ilkemizdir. Konuyla ilgili sorumluluğu bulunan söz konusu personelle ilgili işlem başlatılmıştır."