Rusya'dan Fransa'ya tehditkâr ekonomi cevabı: "Ekonomik savaşlar sıklıkla gerçek savaşlara dönüştü"

Rusya'dan Fransa'ya tehditkâr ekonomi cevabı: "Ekonomik savaşlar sıklıkla gerçek savaşlara dönüştü"
Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medvedev, Rusya'nın ekonomisini çökerteceğini söyleyen Fransız bakana cevap verdi. Medvedev, "Bugün bazı Fransız bakanlar Rusya'ya ekonomik savaş ilan ettiklerini söyledi. Dilinize dikkat edin beyler! Ve unutmayın ki insanlık tarihinde ekonomik savaşlar sıklıkla gerçek savaşlara dönüştü" dedi.

Bu sabah erken saatlerde açıklamalarda bulunan Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, Rusya'yı ekonomik olarak çökerteceklerini belirtti. Avrupa'nın ve ABD'nin Rusya'ya uyguladığı yaptırımların Rus ekonomisinin çökmesine neden olacağını belirterek, "Ruble yüzde 30 düştü. Rus döviz rezervleri güneşteki kar gibi eriyor ve Vladimir Putin'in ünlü savaş sandığı şimdiden neredeyse 0'a indirildi. Piyasanın çöküşünü ve enflasyondaki artışı görüyoruz. Merkez bankasının faiz oranlarını yüzde 10 ila yüzde 20 oranında artırmaktan başka seçeneği yoktu, bu da şirketlerin yatırım yapmak ve ekonomiyi geliştirmek için çok yüksek oranlar dışında borçlanamayacakları anlamına geliyor. Yani Rus ekonomisinin çöküşüne neden olacağız" ifadelerini kullandı.

Fransız bakana cevap veren Rusya'nın üst düzey güvenlik yetkilisi Dmitry Medvedev, ise tehditkâr şekilde konuştu. Eski Devlet Başkanı Medvedev sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Bugün bazı Fransız bakanlar Rusya'ya ekonomik savaş ilan ettiklerini söyledi. Dilinize dikkat edin beyler! Ve unutmayın ki insanlık tarihinde ekonomik savaşlar sıklıkla gerçek savaşlara dönüştü" dedi.