Eski Bakan Somuncuoğlu son yolculuğuna uğurlandı

Eski Bakan Somuncuoğlu son yolculuğuna uğurlandı
Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 82 yaşındaki eski Devlet Bakanı Sadi Somuncuoğlu dün hayatını kaybetmişti.Bugün Somuncuoğlu için TBMM'de cenaze töreni düzenlendi.

Eski Devlet Bakanı Sadi Somuncuoğlu için TBMM’de cenaze töreni düzenlendi. Törene; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile TBMM’nin eski Başkanlarından Bülent Arınç ve Cemil Çiçek katıldı.

Tedavi gördüğü hastanede dün yaşamını yitiren Sadi Somuncuoğlu için TBMM’de cenaze töreni düzenlendi. Törene; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, eski TBMM Başkanları Bülent Arınç ve Cemil Çiçek ile eski

Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk katıldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin cenazeye katılmaması dikkat çekti.

Törende; Somuncuoğlu’nun özgeçmişi okundu, dua edildi. Tören bitiminde Somuncuoğlu’nun ailesi taziyeleri kabul etti. Cenaze namazının Kocatepe Camisi’nde kılınmasının ardından Somuncuoğlu, memleketi Aksaray'a götürülerek defnedilecek.

Somuncuoğlu, MHP Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in talimatıyla 1967-1969 döneminde Türkiye’deki bütün fakülte ve yüksek okullarda Ülkü Ocakları’nı kurdu. 1977 yılında Niğde milletvekili olarak TBMM’de görev yaptı. 1995 Türkiye genel seçimlerinde Anavatan Partisi listesinden Aksaray milletvekili seçildi. Sonra MHP’ye girdi ve 1999 seçimlerinde de MHP milletvekili oldu. 57. Koalisyon Hükümeti döneminde MHP’den Devlet Bakanı olan Sadi Somuncuoğlu, cumhurbaşkanlığına adaylığını da koydu.