740 suç kaydı bulunan çocuk tutuklandı

740 suç kaydı bulunan çocuk tutuklandı
İstanbul'da poliste 740 adet hırsızlık kaydı bulunan 12 yaşındaki çocuk tutuklandı. Çocuğun daha önce 12 yaşından küçük olduğu için hakkında işlem yapılamadığı belirtildi.

İstanbul'un Güngören ilçesi başta olmak üzere şehrin farklı ilçelerinde yankesicilik yaptığı belirlenen ve kimlik bilgilerinde 12 yaşından küçük olduğu için suç ehliyeti bulunmayan Biran G., yalnızca kimlik tespiti yapılıp ailesine veriliyordu.

8 Şubat günü mahkeme, Biran G.'nin 12 yaşından büyük olduğunu belirledi. Poliste daha önceden 740 hırsızlık kaydı olan Biran G., Güngören'de 21 Şubat günü Güngören ilçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan takip neticesinde yaklaşık 170 bin liralık 3 hırsızlıkla alakalı yakalanarak, gözaltına alındı. Arkasından gittiği kişilerin sırt çantalarını açıp, yankesicilik yöntemiyle hırsızlık yaptığı güvenlik kameraları tarafından belirlenen Biran G., polisteki işlemlerinin sonrasında çıkarıldığı mahkeme tarafından "Yankesicilik" suçundan tutuklanarak cezaevine sevk edildi.

Geride bıraktığımız sene aralık ayında Biran G.'nin yaptığı hırsızlık kameraya yansımış ve günlerce konuşulmuştu.

9 BİN DOLAR ÇALMIŞTI

Biran G., Cebrail Akgün'ün çantasını açıp 9 bin dolar çaldı. Hırsız, parayı cebine koymasının ardından koşarak kaçtı. Cebrail Akgün olan bitenden habersiz yoluna devam etti. Akgün, parayı vermek için gittiği esnafın yanında durumu fark etti. Etraftaki güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedilen olayın sonrasında hırsızlığa uğradığını gören Akgün, polise gidip şikayetçi oldu.

Yaşadığı olayı aktaran Cebrail Akgün, "Handan çıktım, diğer mağazanın parasını verecektim. Gelirken takılıyor peşime. Çantayı açıyor 9 bin doları aldığı gibi kayboluyor ortalıktan. 11 yaşındaki bir çocuk geldi çaldı. Ben bu parayı 1 senede ödeyemem" ifadelerini kullanmıştı.

Esnaf Şahin Altunay, "Bu çocuk daha 11 yaşında. Bu işi yapıyor. 9 bin dolar, 150 bin lira gibi bir rakam ediyor. Nasıl ödeyeceğiz bilmiyoruz. Karakolda 400'e yakın suç kaydı var dediler" demişti.