Türk vatandaşı oldu, adını Kıvanç Özçivit yaptı

Türk vatandaşı oldu, adını Kıvanç Özçivit yaptı
2017'de Türkiye'ye gelen ve geçen sene Türk vatandaşlığına geçen Obadah Shavaf, mahkeme kararıyla ismini Kıvanç Özçivit olarak değiştirdi.

Eğitim amacıyla 2017 senesinde Suriye'den Türkiye'ye gelen 23 yaşındaki Obadah Shavaf, 2021 senesinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı oldu. İsminin Türkiye'de anlaşılmadığından dert yanan ve seyrettiği Türk dizilerinden etkilenen Shavaf, adını değiştirmek için geride bıraktığımız aralık ayında mahkemeye başvurdu.

Beykoz 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen 'Ad ve soyadı düzeltilmesi istemli' davada Obadah Shavaf 'davacı' Beykoz Nüfus Müdürlüğü de 'davalı' sıfatıyla bulundu. Shavaf'ın tanık olarak getirdiği komşusu V.E. duruşmada Shavaf hakkında "Kendisi Türkiye'deki yaşamında adıyla zorluk çektiğini, bu nedenle adını değiştirmek istediğini biliyorum. Kıvanç Özçivit ismini kullanmak istediğini biliyorum ancak neden kullanmak istediğini bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

MAHKEME KARARIYLA ADINI DEĞİŞTİRDİ

Davada karar veren mahkeme, davacının isteğini ve tanık beyanını dikkate aldı. Davacının haklı sebeple isim düzeltilmesi davasını kanıtladığına kanaat getiren mahkeme, davayı kabul ederek Shavaf'ın ismi ve soyadının Kıvanç Özçivit olarak değiştirilmesine karar verdi.

'Kıvanç Özçivit' isminin Obadah olduğunu fakat Türkiye'de 'Obama' dediklerini ifade etti. İsmini değiştirmeye karar verdiğini söyleyen Özçivit, yeni adını seçme sebebi olarak ise şunları söyledi: Kıvanç adının manasını çok beğendim. Özçivit soyadını da 'Kuruluş Osman' isimli dizide oynayan sayın Burak Özçivit'i çok beğendim, hoşuma gitti yani. Özçivit kelimesinin manasını da çok beğendim. İnşallah bir gün sayın Burak Özçivit'le de görüşebiliriz.

Söz konusu diziyi çok beğendiğini ifade eden Özçivit, bu sebeple Özçivit soyadını tercih ettiğini kaydetti. Mahkemenin tek celsede karar verdiğini de söyleyen Kıvanç Özçivit, eski arkadaşlarının hala kendisine 'Obama' dediğini, yeni tanıştığı insanların ise Kıvanç Özçivit olarak hitap ettiğini söyledi. Kıvanç Özçivit yeni kimliğini de kameralara gösterdi.