Büyükçekmece'deki kazıda yeni detaylar! Eski milletvekili gözaltında

Büyükçekmece'deki kazıda yeni detaylar! Eski milletvekili gözaltında
Büyükçekmece'deki gizemli kazıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Polislerin Murat Kartal'ın cesedini aradığı öğrenildi. Öte yandan soruşturma kapsamında 21. Dönem DSP Milletvekili Abdulsamet Turgut ve 2 polis gözaltına alındı.

Büyükçekmece'de polisin gerçekleştirdiği esrarengiz kazı soruşturmasında yeni ayrıntılar meydana çıktı. Öldürülüp gömüldüğü tahmin edilen Murat Kartal'ı sahte gözaltı işlemi yapıp hasmı olan Baybaşin ailesine verdiği iddia edilen iki polis tutuklandı. Soruşturmada 21. Dönem milletvekili Abdulsamet Turgut da gözaltına alınanlar arasında.

TV100'de yer alan Devrim Tosunoğlu'nun haberine göre Büyükçekmece’de üç gündür polis nezaretinde devam eden gizemli kazıyla alakalı yeni ayrıntılar meydana çıktı. Öldürülüp gömüldüğü düşünülen Murat Kartal soruşturmasında eski DSP Milletvekili Abdulsamet Turgut ile iki polis de gözaltına alındı. Tutuklanan polislerin Kartal’ı evinden sahte bir operasyon yaparak gözaltına alıp husumetlisi olan Baybaşin ailesine verdiği öne sürüldü.

YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

Büyükçekmece’de üç gündür devam eden Kartal’ın cansız bedeninin arandığı kazılar sürüyor. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü birimleri Murat Kartal’ın öldürülüp gömüldüğü şüphesi ardından seri operasyonlara devam ediyor. Soruşturmada her gün yeni ayrıntılar da meydana çıkıyor. Alınan bilgilere göre 2015 senesinde öldürülen Edip Fırat adlı iş insanının faillerinden olan Murat Kartal kısa süre önce tahliye edildi.

Baybaşin aşireti üyesi olan ve soyadını Fırat olarak değiştiren iş insanının öldürülmesi olayının ardından cezaevinden tahliye edilen Kartal bir anda ortadan kayboldu. Ailesinin yaptığı başvuru ardından soruşturmayı genişleten cinayet masası ekipleri Kartal’ı 2 polisin sahte gözaltı yaparak Baybaşin aşireti mensubu hasımlarına teslim ettiğini tespit etti. Bunun sonrasında 2 polis gözaltına alındı. Adliyeye gönderilen 2 polis de tutuklandı.

Soruşturma çerçevesinde 21. Dönem DSP Milletvekili Abdulsamet Turgut’un da gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltına alınan toplam 6 kişi arasında Edip Fırat’ın babası Mehmet Emin Baybaşin, amcası Yavuz Baybaşin’in de yer aldığı öğrenildi.