Merakla beklenen 'Bergen' filminin vizyon tarihi belli oldu

Merakla beklenen 'Bergen' filminin vizyon tarihi belli oldu
Şarkıcı Bergen'in hayatını anlatan ve başrolünde Farah Zeynep Abdullah'ın olduğu 'Bergen' filminin vizyon tarihi belli oldu.

Şarkıcı Bergen’in yaşamının anlatıldığı ‘Bergen’ filmi 4 Mart’ta vizyonlarda olacak.

Yapımcılığını ve yaratıcı yapımcılığını Mine Şengöz’ün üstlendiği, senaryosunu Yıldız Bayazıt ve Sema Kaygusuz’un kaleme aldığı, yönetmenliğini Caner Alper ve Mehmet Binay’ın yaptığı film oyuncu kadrosuyla da öne çıkıyor.

Farah Zeynep Abdullah’la beraber, Erdal Beşikçioğlu ve Tilbe Saran’ın başrolleri oynadığı filmde ayrıca Nergis Öztürk, Ali Seçkiner Alıcı, Ahmet Kayakesen, Arif Pişkin, Şebnem Sönmez, Nurcan Eren ve Suzan Kardeş oynuyor.

Filmin müzikleri ise usta sanatçı Mazlum Çimen’e ait.

BERGEN KİMDİR?

Gerçek ismi Belgin Sarılmışer olan Bergen, 16 Temmuz 1960’da Mersin’de dünyaya geldi. Anne ve babasının boşanması ile annesi Sebahat Çakır’la 1966’da Ankara’ya taşındı.

Yenimahalle Yunus Emre İlkokulu’ndan sonra Ankara Devlet Konservatuarı Piyano bölümüne girdi fakat maddi problemler sebebiyle okuldan ayrıldı. Ardından da yaşını büyüterek bir süre PTT’de çalıştı.

1979’da arkadaşlarıyla eğlenmek amacıyla gittiği Feyman Gece Kulübü’nde sahneye çıkmasının ardından çalışması için aldığı teklifi kabul etti. Feyman Gece Kulübü’nde Grup Lokomotif orkestrası ile beraber sahne aldı.

Ankara’nın ardından iş için Adana’ya giden Bergen, burada Halis Serbes’le tanıştı ve bir sene sonra da evlendi.

KOCASININ ŞİDDETİNE MARUZ KALDI

1982 senesinde Atlas Plak’tan ‘Şikâyetim var’ı çıkardı. Sanat hayatındaki çıkışı sürerken kocasının şiddet göstermesine dayanamayan Bergen, birçok defa eşinden kaçtı.

Ekim 1982’de İzmir’de çalıştığı sırada kocasının azmettirmesiyle yüzüne kezzap atıldı. Bu saldırıda tek gözünü yitiren ve vücudun büyük bir bölümü yanan Bergen, tedavi sonrası Kibariye’yi meşhur eden ‘Kim bilir?’ şarkısının bestecisi Cengiz Özşeker tarafından ikna edilip sahneye çıkarıldı.

1985’e dek Cengiz Özşeker’in sahibi olduğu İzmir Pırlanta Pavyon’da sahneye çıkan sanatçı, patronuyla beraber ‘Kardeşiz Kader’ adlı bir kaset hazırladı ve Yaşar Kekeva’ya gönderdi. Bergen’i beğenen Yaşar Kekeva, sanatçıyı İstanbul’a çağırdı. ‘İnsan Severse’yi Burhan Bayar’ın müzik yönetmenliğinde çıkaran sanatçı 1986 senesinin sonlarına doğru yaptığı ‘Acıların kadını’ ile şöhrete kavuştu.

1987’de Ülkü Erakalın’ın senaryosu ve yönetmenliğiyle ‘Acıların kadını’ filminde Yalçın Gülhan, Asuman Arsan ve Meral Niron’la kamera karşısına geçti. Büyük bir hayran kitlesi toplayan Bergen, konser için gittiği Adana’da uğradığı bıçaklı saldırıdan son anda kurtuldu.

Yoğun bir ilgiyle karşılanan albümün tanıtım turnelerine başlayan sanatçı 14 Ağustos 1989’da Adana-Pozantı’da boşandığı eşi tarafından kurşunlanarak öldürüldü. Memleketi Mersin’de toprağa verildi.