Samsun'da Atatürk anıtına çirkin saldırı! Halat bağlayıp yıkmaya çalıştılar

Samsun'da Atatürk anıtına çirkin saldırı! Halat bağlayıp yıkmaya çalıştılar
Samsun'da şehrin sembolü haline gelen Atatük anıtına gece saatlerinde saldırı yapıldı. Anıta halat bağlayıp araçla çekerek yıkmaya çalışan şüpheliler bunu başaramadı. Şüpheliler daha sonra yakalanarak gözaltına alındı.

Samsun'un sembolü şeklini alan Atatürk anıtı, Avusturyalı heykeltıraş Heinrich Krippel tarafından inşa edilerek 29 Ekim 1931 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 senesinde Milli Mücadeleyi başlatmak amacıyla şehre ayak bastığı noktaya yerleştirilmişti.

Onur anıtı olarak bilinen ve milli törenlerin yapıldığı Atatürk anıtına dün akşam kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından saldırı gerçekleştirildi. Saldırganlar, Atatürk'ün üstünde olduğu atın arka bacaklarına ip bağlayıp çekerek yıkmaya uğraştı.

Saldırganlar daha sonra ipleri bağladıkları yerde bırakıp kaçtı. Polis etraftaki mobese kameralarını inceledi. Gerçekleştirilen incelemede parkın içerisine giren bir aracın belirlendiği bildirildi.

"GEREKİRSE ÇADIR KURUP YATARIZ"

Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şube Başkanı Işık Özkefeli, olay yerine giderek görevlilerden bilgi aldı. Özkefeli, Atatürk anıtına gerçekleştirilen saldırının nefret söylemlerinden kaynaklandığını kaydederek, “Bu saldırı Samsun halkının onuruna yapılmıştır. Burada, Milli Mücadele şehrinde böyle bir şeyin olmasına asla izin vermeyiz. Gerekirse çadır kurup yatarız” ifadelerini kullandı.

Samsun Valisi Zülkif Dağlı parkın civarındaki kameraların incelendiğini ve parka gece geç bir saatte giren bir aracın belirlendiğini ve kısa sürede şüphelilerin yakalanacağını belirterek, “Bu saldırı bizim birlik ve beraberliğimize yapılmıştır” dedi. Olayla alakalı geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, daha sonra yaptığı açıklamada olayla alakalı 2 kişinin belirlendiğini ve sorgulamasına başlandığını duyurdu.