Tek başına Yunan sahil güvenliğine kafa tutan Türk balıkçı

Tek başına Yunan sahil güvenliğine kafa tutan Türk balıkçı
Ege Denizi'nde uluslararası sularda balıkçılık yapan bir Türk teknesine Yunan sahil güvenlik güçleri müdahale etmeye çalıştı. Türk balıkçı İlker Reis tek başına Yunanlara kafa tutarken, Yunan komutan Türkleri tehdit etti.

Uluslararası sularda balıkçılık yapan İlker Reis, Yunanistan sahil güvenliği tarafından tehdit ve baskıya maruz kaldı. Türk balıkçılar bölgenin Yunanistan'a ait olmadığını ifade edince sinirlenen Yunan komutan 'Senin tekneni batıracağım, arkadaşlar üstüne sürün' diye bağırdı. İlker Reis, tehditlere boyun eğmeyince Yunan teknesi kaçtı. O görüntüler sosyal medyada çok sayıda beğeni aldı.

Yaşananları İlker Reis'in yanındaki bir kişi saniye saniye kaydetti. Uluslararası karasularında balıkçılık yapan Türklere karşı baskı uygulayan Yunanlılar daha sonra kaçmak zorunda kaldı.

Balıkçı teknesinin başında olan İlker Reis, Yunan sahil güvenliğe şu sözlerle kafa tuttu:

"GÜCÜN YETİYORSA MÜDAHALE ET"

'Sen kimsin! Gel gelebiliyorsan, aradık sahil güvenliği birazdan kaçarsınız. Siz hainsiniz. Gel müdahale et. Gel gücün yetiyorsa müdahale et. Siz ancak böylesiniz, bir şey yapamazsınız. Ben kimseden korkmuyorum. Burası uluslarası su. Bana anlatmayın.'

'Tüm herkes görsün. Biz 1.5 mil daha uzaktayız. Bu adamlar bunu hep yapıyor. 6 mil sınırı var. Sürekli bunu yapıyorlar. Biz hiçbir zaman geri adım atmadık. Bir şey yapamazlar. Biz kaçarsak meydan bunlara kalır. Böyle konuşurlar ondan sonra susarlar. Biz balık tutmasak da her zaman buradayız. Bunu herkes duyacak. Burası onların değil.'

İlker Reis'in bu tepkisi sosyal medyada paylaşım rekorları kırdı.