ABD Kara Kuvvetleri aşı olmayan askeri meslekten atacak

ABD Kara Kuvvetleri aşı olmayan askeri meslekten atacak
ABD Kara Kuvvetleri koronavirüs aşısı yaptırmayan askerlerini ordudan atacağını açıkladı. Hava Kuvvetleri tasfiyeye daha önce başlamıştı.

ABD Kara Kuvvetleri, koronavirüs aşısı olmayı kabul etmeyen askerlerin derhal tasfiye edileceğini duyurdu.

Yayınlanan emirde, orduda koronavirüs aşısının geçen ağustosta mecburi hale getirilmesinin sonrasında bu adımın savaşa hazırlık durumu bakımından önemli olduğu vurgulandı.

Kara Kuvvetleri'nden sorumlu görevli Christine Wormuth, “Aşılanmamış askerler birliklere dair risk oluşturuyor ve hazırlık sürecini tehlikeye atıyor” ifadelerini kullandı.

Talimat muafiyeti onaylanmamış ya da bekleme durumundakiler dışında tüm tam zamanlı askerleri, muharip askerleri, yedekleri ve askeri öğrencileri içine alıyor. Dini gerekçelerle veya sağlık sebepleriyle muafiyet isteyen askerler, talepleri değerlendirildiği sürece geçici olarak koronavirüs aşısından muaf olacaklar.

Bu kişilerin taleplerinin reddedilmesi halinde koronavirüs aşısı yaptırmaları veya temyiz kuruluna başvurmaları gerekecek.

ABD Kara Kuvvetleri'nde tam zamanlı askerlerin büyük kısmı en az bir doz aşı yaptırdı. Aşı olmayan yüzlerce askere ise kınama yazısı gönderildi.

ABD ordusuna bağlı Hava Kuvvetleri'nde koronavirüs aşısı yaptırmayan askerlere yönelik tasfiyeler daha önce başlamıştı.