Herkes dört gözle bekliyor! TOGG'un satışa çıkacağı tarih belli oldu

Herkes dört gözle bekliyor! TOGG'un satışa çıkacağı tarih belli oldu
Türkiye'nin ilk yerli otomobili 'TOGG ne zaman çıkacak?' sorusu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Varank, ilk seri üretimin 2022 yılının son çeyreğinde başlayacağını ifade etti. Otomobilin satışıyla ilgili de bilgi veren Varank, omologasyon olarak adlandırılan teknik yeterlilik süreçlerinin de tamamlanmasından sonra doğuştan elektrikli C segmentindeki SUV araç 2023'ün ilk çeyreğinde ticari olarak satışa çıkar." dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank  Türkiye'nin teknoloji yarışındaki yerine ve yol haritasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Varank, TOGG'da ilk seri üretim aracın 2022 yılının son çeyreğinde üretim bandından inmesinin planlandığını anımsattı.

"TÜRKİYE'NİN OTOMOBİLİ TOGG KÜRESEL ÇAPTA SES GETİRDİ"

Bakan Varank Türkiye'nin Otomobili'nin  ABD'de katıldığı Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (CES) küresel çapta ses getirdiğini dile getirdi. 

"ELEŞTİRİLER YERİNİ BEĞENİYE BIRAKACAK"

TOGG'a yapılan eleştirilerin çoğunun yanlış ya da eksik bilgiden kaynaklandığını gördüklerini belirten Varank, "Marka projelerini hayata geçirdikçe, TOGG'un 'akıllı cihaz' olarak isimlendirdiği elektrikli, ağa bağlı yeni nesil araçlar yollarda görülmeye başlandıkça bu eleştirilerin de yerini takdir ve beğeniye bırakacağına inanıyorum" sözlerini sarf etti.