İstanbul Valisi Yerlikaya'dan kar uyarısı! Bu gece yağacak

İstanbul Valisi Yerlikaya'dan kar uyarısı! Bu gece yağacak
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbulluları yoğun yağış konusunda uyardı. Vali Yerlikaya, Avrupa Yakası'nda gece saatlerinde kar beklendiğini de söyledi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya sayfasından paylaştığı açıklamayla, megakentte kar yağışı için saat verdi. Yerlikaya şunları söyledi:

"Kıymetli hemşehrilerim, Meteorolojik verilere göre; İstanbul'da kuvvetli sağanak yağış (21-50 kg/m2) ile gece saatlerinde Avrupa Yakası'nın batısında karla karışık yağmur, yükseklerde kar bekleniyor. Dikkatli ve tedbirli olalım."

Hava sıcaklığının 1 derece olarak kaydedildiği Edirne'de, kar sebebiyle Hamzabeyli Sınır Kapısı ve Balkan köyleri beyaz örtüyle kaplandı.

Karayolları birimleri sınır kapısı yolunda kar küreme ve tuzlama, İl Özel İdaresi birimleri de karla kaplanan köy yollarında kar küreme çalışması yaptı. Şehrin yüksek yerlerinde kar yağışının aralıklarla süreceği tahmin ediliyor.

Hamzabeyli köyü sakinlerinden Ahmet Tufan, AA muhabirine, kar yağışını sevinçle karşıladıklarını belirtti. Kar yağışının bazen etkili olduğunu söyleyen Tufan, "Kar berekettir. Yeraltı sularının beslenmesine, tarlalardaki mahsulün gelişmesine büyük katkısı var. Köyümüzde yaklaşık 10 santimetre kar var. Yollarımız açık, herhangi bir sorun yok" açıklamasında bulundu.

Kırklareli'nin Demirköy ilçesinin Mahya Dağı mevkisinde ara ara tipi biçiminde yağan kar hayatı olumsuz etkiliyor.