Aubameyang Barcelona'ya imza attı

Aubameyang Barcelona'ya imza attı
Barcelona, Arsenal'de forma şansı bulamayan Pierre-Emerick Aubameyang ile sözleşme imzaladı. Gabonlu futbolcunun serbest kalma bedeli 100 milyon euro olarak belirlendi.

La Liga ekibi Barcelona, Arsenal'de istenmeyen futbolcu haline gelen Pierre Emerick Aubameyang'ı resmen transfer etti. Arsenal’de Arteta ile yaşadığı problemler sebebiyle takımdan ayrılmak istediğini ifade eden Gabonlu futbolcu Pierre-Emerick Aubameyang, Barcelona’ya transfer oldu.

Arsenal ile 2023 senesine dek olan sözleşmesini feshetmesinin ardından 1 senesi opsiyonlu olmak üzere sezon sonuna dek Katalan devine imza atan Aubameyang için sosyal medya sayfalarından bir tanıtım videosu paylaşıldı.

2022/23 sezonu sonunda ayrılma opsiyonu olan yıldız futbolcu ile 2024/25 sezonu sonuna dek sözleşme imzalandı. Futbolcunun serbest kalma bedeli 100 milyon euro olarak tespit edildi.

Takımın başına Xavi’nin gelmesi ile daha tecrübeli bir kadro kurmak isteyen Barcelona’nın ilk hamlesi Daniel Alves’i takıma geri getirmek olmuştu. Barcelona’ya transfer olmak için maaşında büyük indirim yaptığı bildirilen Aubameyang artık İspanya’da oynayacak.

Arsenal ile 163 resmi karşılaşmaya çıkan Aubameyang, 92 gol atıp 21 de asist yaptı.