Vatandaşlar dikkat! Bu illerde yaşayanlara sarı ve turuncu kodlu uyarı!

Vatandaşlar dikkat! Bu illerde yaşayanlara sarı ve turuncu kodlu uyarı!
Meteoroloji'nin yayınladığı hava durumu tahmin raporuna göre, yarın 56 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı verildi. Turuncu kod verilen iller Çanakkale, Muğla, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize olurken sarı kodlu uyarı verilen iller arasında İzmir, Bursa, Antalya, Konya, Erzurum, Van gibi iller bulunuyor. Bu illerde gök gürültülü sağanak yağmur ve kuvvetli rüzgar olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yeni haftanın hava durumu tahmin raporunu yayınladı. 50 kente sarı, 6 kente turuncu kodlu uyarı yapıldı.

TURUNCU KODLU UYARI YAPILAN İLLER

Meteoroloji; Çanakkale, Muğla, Ordu, Giresun,  Trabzon ve Rize'ye turuncu kodlu uyarı yaptı. Bu illerde gök gürültülü sağanak yağmur ve kuvvetli rüzgar görülecek.

SARI KODLU UYARI YAPILAN İLLER

Meteoroloji; Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Balıkesir,  Bursa, İzmir, Manisa, Kütahya,  Uşak, Afyonkarahisar,  AydınDenizli, Isparta, Burdur,  Antalya, Karaman, Konya, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kayseri, Bolu, Düzce,  Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu, Sinop,  Çorum, Amasya, Samsun, Tokat, Sivas, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Gümüşhane, Bayburt, Bingöl, Erzurum, Artvin, Ardahan, Kars, Ağrı, Muş, Van, Bitlis, Siirt ve Şırnak'a sarı kodlu uyarı yaptı. Bu illerde gök gürültülü sağanak yağış ve kuvvetle esen rüzgar görülecek.