Konya'da 100 öğrenci okulda yedikleri yemekten zehirlendi

Konya'da 100 öğrenci okulda yedikleri yemekten zehirlendi
Konya'da KTO Karatay Üniversitesi'nde öğle yemeği yiyen çok sayıda kişi zehirlendikleri iddiasıyla hastaneye kaldırıldı.

Konya’da KTO Karatay Üniversitesi'nde kampa gelen çok sayıda öğrenci yedikleri yemekten zehirlendikleri iddiasıyla farklı hastanelere sevk edilip tedavi altına alındı.

KTO Karatay Üniversitesi'nde yapılan kamp için Konya'ya gelen çok sayıda öğrenci yedikleri öğle yemeğinin sonrasında hastalandı.

Öğle yemeğini yiyen öğrenci, çalışan ve görevlilerin sayısının 400'ün üstünde olduğu düşünülüyor. Sayılarının 100'ün üstünde olduğu öne sürülen çok sayıda öğrenci ise yüksek ateş, mide bulantısı ve kusma şikâyetleriyle çevredeki hastanelerde tedavi altına alındı.

Öğrencilerden bir kısmı öğle yemeğinde ciğer yediklerini, bir süre sonra midelerinin bulandığını ve kusmaya başladıklarını, durumlarının kötüleşmesi üzerine ise hastaneye gittiklerini söyledi.

Zehirlenme vakalarının sonrasında KTO Karatay Üniversitesi'nin sosyal medya sayfalarından açıklama geldi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bugün öğlen saatlerinde üniversitemiz yemekhanesinde çıkan bir yemekten dolayı bazı kişilerin etkilendiği görülmüş ve hızla tıbbi müdahalede bulunulmuştur. Bugün üniversitemiz yemekhanesinde tükettiği yemekten dolayı bir rahatsızlık hisseden sevgili öğrencilerimizin ve değerli eğitimcilerimizin hızla bizimle iletişime geçmesi önem arz etmektedir."