İmam ve müezzin camide çiğ köfte partisi yaptı

İmam ve müezzin camide çiğ köfte partisi yaptı
Tekirdağ'ın Saray ilçesinde bir camide, cami görevlileri çiğ köfte partisi verdi. Camiyi kendi mülkleri gibi kullanan din görevlilerine tepki yağdı.

Tekirdağ’ın Saray ilçesinde vazife yapan bir grup din görevlilsi, ilçedeki bir camide yaptıkları öne sürülen "çiğ köfte partisi" ile gündeme geldi.

Görüntülerde M.A. adındaki imamın “Urfalıyım Ezelden” türküsü eşliğinde çiğ köfte yoğurduğu, bu sırada canlı yayın gerçekleştiren Y.S.Ç.’ye ikram ettiği, "parti"nin yapıldığı öne sürülen caminin müezzini H.K.’nin de bu sırada yeşillik doğradığı görülüyor.

Öne sürülene göre İlçe Müftülüğü tarafından silinen video, sosyal medya kullanıcıları tarafından kaydedildi.

Trakya Politik gazetesinin haberine göre, olay ardından açıklama yapan CHP Saray İlçe Sekreteri Hakkı Canoğlu, görüntülerin hemen araştırılması gerektiğini söyledi. Canoğlu, olayın takipçisi olacaklarını ve herkese ait olan ibadethanelerin görevlilerin özel mülkleri gibi kullanılamayacağını kaydetti.

Aynı zamanda Diyanet-Sen Saray İlçe Başkanı olan Y.S.Ç., sosyal medya sayfasından Aralık ayında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik hakaret dolu bir paylaşımda bulunmuştu. Kılıçdaroğlu'na "bela" okuyan Y.S.Ç, "Haysiyetsiz adam! 73 yaşında. Bir şey satacak olsa noter akıl sağlığı yerinde raporu ister! Ama ülke yönetecekmiş! Edebi ve Ahlakı kalmamış Ama dinleyen ve inanan çok! Heyhat!” demişti.

Bu paylaşımın ardından CHP ilçe yönetimi suç duyurusunda bulunmuştu.