Çankırı'da AK Parti ile MHP karşı karşıya geldi! Zehir zemberek açıklamalar

Çankırı'da AK Parti ile MHP karşı karşıya geldi! Zehir zemberek açıklamalar
Çankırı'nın Şabanözü ilçesinde AK Parti ile MHP arasında kriz çıktı. AK Partili belediye başkanı kendisinin ve akrabakarının arsasını ticari alana çevirmek isteyince MHP buna izin vermedi. Bunun ardından tartışma sosyal medyaya taşındı.

Cumhur İttifakı üyeleri AK Parti ve MHP, belediye meclisinde karşı karşıya geldi. AK Partili Çankırı Şabanözü belediye başkanı ile ilçe başkanının akraba kayırmasına belediye meclisi ‘dur’ derken, kıyağın yankıları sosyal medyada gündem oldu. AK Parti ve MHP’lilerin karşılıklı açıklamaları “Cumhur’da yerelde çatlak” yorumları yapılmasına sebep oldu.

Çankırı’nın Şabanözü Belediye Meclisi’nde Cumhur İttifakı üyeleri AK Parti ile MHP arasında tartışma çıktı. Öne sürülene göre, AK Partili Şabanözü Belediye Başkanı Faik Özcan ile AK Parti Şabanözü İlçe Başkanı Uğur Soydaş, kendilerine ve akrabalarına ait konut arsalarını ticari alana dönüştürmek istedi.

12 Ocak’ta belediye meclisine sunulan teklif, başta MHP’li meclis üyeleri olmak üzere diğer üyelerin oyları ile reddedildi. Teklif reddedildi fakat tartışmalar dinmedi. MHP ve AK Parti arasındaki tartışma sosyal medyada devam etti.

MHP'Lİ BAŞKAN SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

MHP Şabanözü İlçe Başkanı Ömer Dalyan, sosyal medya hesabından “12.01.2022 tarihli belediye Meclis toplantısında AK Parti ilçe başkanı ve belediye başkanının kendilerine ve akrabalarına ait konut arsalarını ticari alana çevirme çabalarına Meclis üyeleri dur dedi.” ifadesini kullanarak iddiaları doğrularken, Dalyan’ın sözlerine AK Partili belediye başkanı gene sosyal medyadan yanıt verdi.

MHP’li başkanın sözlerinin sonrasında AK Partili Şabanözü Belediye Başkanı Faik Özcan ise sosyal medya hesabından iddialara yanıt verdi. Uzun bir açıklama paylaşan Özcan, “İlçemize inşallah 2022/2023 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmek üzere yüksekokul talebimiz olumlu sonuçlandı ancak rektörlüğün 2 şartı vardı. 1- Üniversite binası. 2- Öğrencilerin barınma sorunlarını halletmemiz istendi. Üniversite binamızı eski düğün salonumuz, uzun uğraşlar ve adli sürecin sonunda bugün itibari ile geri aldık.

Barınma sorunu için ilçemizdeki birçok müteahhit, iş adamı organize sanayi bölgesindeki iş insanlarımız ile görüştük. Öğrencilere uygun 1+1 tarzı konutlar yapmalarını belediye olarak tüm kolaylığı sağlayacağımızı söyledik. Bu yaklaşımla gelen tüm imar taleplerini de onayladık. Benim ve ilçe başkanımızın ailesinin de 1+1 tarzda ev yapma talepleri belediye meclisine getirildi. İmar komisyonunda partili üyelerimiz tarafından şahsi husumetler nedeniyle talebimiz oylandı ve ret edildi. Onaylanması konusunda tek bir talebimiz, baskımız olmadı” açıklamasında bulundu

.