Dişini tırnağına taktı! KPSS’de Türkiye birincisi oldu! Atanamayınca şok yaşadı

Dişini tırnağına taktı! KPSS’de Türkiye birincisi oldu! Atanamayınca şok yaşadı
Tokat'ta yaşayan Elif Burcu Açıkgöz, sabah akşam demeden KPSS sınavı için ter döktü. Çalışmasının karşılığını birincilikle alan Açıkgöz atamaların sonuçlarını görünce hayatının şokunu yaşadı. Kendi alanında birinci olmasına rağmen görevine atanamayan talihsiz kadın, mağduriyetini anlattı.

Şaşkınlık yaratan olay Tokat'ın Zile ilçesinde yaşandı. 1 çocuk annesi Elif Burcu Açıkgöz KPSS sınavına hazırlanıp, dişini tırnağına takıp gece gündüz demeden çalıştı. 

"DEVLET MEMURU OLARAK HİZMET ETMEK İSTİYORUM"

KPSS’de kendi alanında Türkiye birinci olmasına rağmen atanamayan Açıkgöz, mağduriyetini şu şekilde açıkladı: "Atanamadığı için yaşadığı üzüntüyü dile getiren Açıkgöz, “Türkiye birinciliğine sevinirken atanamadığım, hepimiz için büyük bir hüsran oldu. Ben işini seven, sevgiyle hevesle çalışan bir insanım. Kazanmış bir hakkımız varken bu mesleği de icra etmek istersiniz. Ben devlet memuru olarak hizmet etmek, görevini severek yapan birisi olarak bir vatandaş olarak bulunmak istedim. Şansımız kendi işimiz üzerinde devam etmek. Bu şekilde de devam ediyoruz. Yine çalışmaya devam ediyoruz. Bu konuda da devlet büyüklerimize hiçbir küskünlüğümüz, kızgınlığımız yoktur. Umarım bu yanlışlıkla ilgili bir an önce düzeltme yapılır” dedi.

"SEBEBİ NE?"

Neden atamasının yapılmadığını öğrenmek istediğini ifade eden Açıkgöz, “Öğrenmek konusunda da biraz yollarımız kapalı açıkçası. Gece gündüz çalıştık. Hem ders çalıştık, hem burada proje yazdık. Hem de gidip evimizde çocuğumla ilgilendim. Sonucunu da çok güzel aldık. Derece yaptık emeğimizin karşılığında. Ama en son ki yerleştirme sonucu bizim için hüsran oldu. Birinci olmuşsunuz ama atanamamışsınız. Sebebi ne” diye konuştu.

HAKKINI KAYBEDECEK

Bu sene yapılacak KPSS ile hakkının yanacağını ifade eden Açıkgöz, “Bu hakkımı kazanmak için tekrar sınava girip tekrar böyle bir derece kazanmam gerekiyor. Bunu tekrar başarabilir miyim onu bilemiyorum” ifadelerini kullandı.