Cübbeli Ahmet'ten cemaat açıklaması: "Resmiyette tarikat yok ki kapatılsın"

Cübbeli Ahmet'ten cemaat açıklaması: "Resmiyette tarikat yok ki kapatılsın"
Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Elazığ'da cemaat yurdunda yaşadığı baskı ve sıkıntıları anlatmasının ardından hayatına son veren Enes Kara hakkında konuştu. Ünlü, 'tarikatlar kapatılsın' çağrısına ilişkin, "“Resmiyette tarikat yok ki kapatılsın. Herkes merdiven altı bir yerde iş yapıyor." diye konuştu.

İsmailağa Tarikati'ndan Cübbeli Ahmet Hoca, cemaat yurdunda kalmak zorunda bırakılan ve burada gördüğü baskıyı çektiği bir videoyla anlatan üniversite öğrencisi Enes Kara'nın intiharına ilişkin konuştu. 

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün aktardığına göre, Ahmet Mahmut Ünlü, devletin yurtları yetmediği için ailelerin çocuklarını güvendikleri yurtlara yerleştirdiğini belirtti. Ünlü, yapılması gerekenin yurtların denetilmesi olduğunu belirterek,“ Hiçbir yerde teftiş yok. Gidilip çocuklara ‘Memnun musunuz?' diye sorulmuyor. Anne-babalara da bu konuda görev düşüyor. Elazığ'daki yurt ya da ev denilen yerle ilgili özel bilgim yok. O yüzden yorum yapamıyorum. Ana, babalara çok iş düşüyor çocuklarını nereye verirlersetakip etsinler. Çocuğu kazanmak istiyorsak bu şekil devam edilmeli. Baba, çocuğunu yerleştirdikten sonra devamlı durumunu, sıkıntısı olup olmadığını sormalı” dedi.

"RESMİYETTE TARİKAT YOK Kİ KAPATILSIN"

Enes'in hayatına son vermesinin ardından sosyal medyada birçok kişi tarafından 'tarikatlar kapatılsın', 'cemaatler kapatılsın' çağrısı yapıldı. Bu çağrılara ilişkin olarak konuşan Ünlü, “Resmiyette tarikat yok ki kapatılsın. Herkes merdiven altı bir yerde iş yapıyor." dedi.

"Günümüzde kimse ‘Ben tarikatım' demiyor…" diyen Ünlü, "Resmi olsa teftişe tabi olunur lakin resmi değil. Resmi olanları ne kadar teftiş ediliyor, teftiş için heyet kim? Hadisi inkâr eden adam var. O zaman diyor ki ‘Beni bu mu teftiş edecek?' Şimdi tarikatın kurumsallaşmış durumu yok. Dernek, vakıf altında faaliyet gösteriyor. Burada da vakıflar müfettişlerine, dernekler masalarına iş düşüyor. Mutlaka denetim yapması lazım. Tarikat adı altında olanlara daha çok denetim yapmalı. ‘Irz düşmanlığı, sübyancılık var mı, haşa af edersin kadın işi var mı' diye daha çok denetlenmeli."  diye konuştu.